ΣΠΟΡ

EURO 2016: Πολωνία-Πορτογαλία ο πρώτος προημιτελικός της διοργάνωσης

EURO 2016: Πολωνία-Πορτογαλία ο πρώτος προημιτελικός της διοργάνωσης
Reuters / Jean Paul Pelissier Livepic

Στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας ξεκινά η προημιτελική φάση του EURO 2016 με την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα των 8 με την Πολωνία και την Πορτογαλία να διεκδικούν το πρώτο από τα 4 εισιτήρια. Λεβαντόφσκι εναντίον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αν κανείς ήθελε να ποντάρει στην εικόνα του πρώτου προημιτελικού ανάμεσα στους Πολωνούς και του Πορτογάλους, με βάση τα όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα στο τουρνουά, δεν θα απέκλειε την παράταση, ακόμη και τα πέναλτυ. Άλλωστε τα δικά τους παιχνίδια στους 16 ήταν τα μόνα, που δεν κρίθηκαν στην κανονική διάρκεια. Και λίγο ήθελαν να πάνε αμφότερα στα πέναλτυ.

2016 06 29T173506Z 90771262 LR1EC6T1CU8C8 RTRMADP 3 SOCCER EURO POL


(Η προπόνηση της Πολωνίας - Πηγή: Reuters / Michael Dalder)

Η Πορτογαλία αγνοεί ακόμη τη νίκη σε 90λεπτο (την Κροατία την απέκλεισε λίγο πριν πάνε στα πέναλτυ), ενώ και η Πολωνία έδειξε να υποφέρει στο δεύτερο κομμάτι του β μέρους κόντρα στους Ελβετούς, αλλά μέχρι εκείνη την στιγμή η ανασταλτική της λειτουργία ήταν εξαιρετική (το γκολ που δέχθηκε ήταν το πρώτο στο EURO).

Η προϊστορία είναι επίσης μοιρασμένη, με 3 νίκες της Πολωνίας και 4 της Πορτογαλίας (και 3 ισοπαλίες), αν και έχει αποδειχθεί ότι δεν παίζει και μεγάλο ρόλο στην διοργάνωση. Αγωνιστικά ούτε ο Ναβάλκα, ούτε ο Σάντος έχουν κάποια σίγουρη απώλεια (ενοχλήσεις έχουν οι Αντρέ Γκόμες και Ραφαέλ Γκερέιρο για τους Ίβηρες). Σημειώστε ότι ο Λεβαντόφσκι ακόμη δεν έχει βρει δίχτυα, ενώ και ο Κριστιάνο, εκτός από το τρελλό ματς με τους Ούγγρους, δεν είναι στα καλύτερα του (στο γκολ του Κουαρέσμα έκανε μόλις την 1η τελική του προσπάθεια στο ματς με την Κροατία).

2016 06 29T090820Z 268289038 LR1EC6T0PDMPG RTRMADP 3 SOCCER EURO POR


(Κριστιάνο και Πέπε στην προπόνηση της Πορτογαλίας - Πηγή: Reuters / Darren Staples)

Πιθανές 11άδες

Πολωνία: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Παζντάν, Γιεντζέισικ, Μπλαστσικόφσκι, Κρικόβιακ, Ματσζίνσκι, Γκροζίτσκι, Μίλικ, Λεβαντόφσκι.
Στο όριο καρτών: Γκροζίτσκι, Ματσζίνσκι, Πέτσκο, Πίστσεκ, Πάζνταν, Γιεντζέισικ.

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Φοντέ, Πέπε, Ράφαελ Γκερέιρο, Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρενάτο Σάντσες, Μάριο, Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο
Στο όριο καρτών: Γουίλιαμ Καρβάλιο, Πέπε, Κουαρέσμα

Διαιτητής ο Γερμανός Μπριχ

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον νικητή του Ουαλία-Βέλγιο στις 6/7 στη Λυόν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ