ΣΠΟΡ

Ισπανία: Αποσύρεται για λόγους ψυχικής υγείας ο μπασκετμπολίστας Ρίκι Ρούμπιο

Ισπανία: Αποσύρεται για λόγους ψυχικής υγείας ο μπασκετμπολίστας Ρίκι Ρούμπιο
AP Photo/Charlie Neibergall

Προσωρινά τέλος το επαγγελματικό μπάσκετ για τον Ρίκι Ρούμπιο. Ο διεθνής γκαρντ της Ισπανίας ανακοίνωσε πως αποφάσισε να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση επικαλούμενος λόγους ψυχικής υγείας, μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ισπανικής ομοσπονδίας.

Ο 32χρονος γκαρντ είχε επιστρέψει φέτος στη «ρόχα» μετά από την περσινή απουσία (λόγω τραυματισμού), αλλά δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με τη Βενεζουέλα.

Η απουσία από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν σχολιάστηκε από τον Τύπο της Ισπανίας πάντως, με τη σημερινή ανακοίνωση του Ρίκι Ρούμπιο να έρχεται αιφνιδιαστικά - τουλάχιστον για τον Τύπο - και να καταδεικνύει τη σημασία της ψυχικής υγείας στη ζωή και την καθημερινότητα όλων. Ακόμη κι αυτών που πολλοί - λανθασμένα - θεωρούν πως τα έχουν όλα στη ζωή τους!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα για να ασχοληθώ με την ψυχική μου υγεία. Θέλω να ευχαριστήσω την Ισπανική Ομοσπονδία για όλη τη βοήθεια που έχω λάβει και για την κατανόηση της απόφασής μου. Σήμερα η 'ρόχα' έχει νόημα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Σας ευχαριστώ. Θα ήθελα να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου με σκοπό να αντιμετωπίσω αυτές τις στιγμές και να είμαι έτοιμος να δώσω περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ