ΣΠΟΡ

Κίνδυνος αποβολής της ΑΕΚ από την Α1 λόγω του Eurocup

Κίνδυνος αποβολής της ΑΕΚ από την Α1 λόγω του Eurocup
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Την αποβολή της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα της Α1 στο μπάσκετ ζήτησε με επίσημο έγγραφο της η FIBA από την Ελληνική Ομοσπονδία, λόγω της συμμετοχής του Δικέφαλου στο Eurocup της επόμενης σεζόν.

Η FIBA με επιστολή της κάλεσε την ΕΟΚ να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, δηλαδή την αποβολή από τις εγχώριες διοργανώσεις, μετά την απόφαση της «Ένωσης» να αγωνιστεί στο μη αναγνωρισμένο από τη διεθνή ομοσπονδία Eurocup κι όχι στο FIBA Champions League.

Μέχρι τις 4 Ιουλίου η Ομοσπονδία θα πρέπει να ενημερώσει για τις ενέργειές της και ήδη πολλές ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες έχουν ξεκινήσει την διαδικασία αποβολής των ομάδων, που επέλεξαν το Eurocup.

Αναμένεται τεράστια δικαστική διαμάχη καθώς η Euroleague έχει αποφασίσει να στηρίξει μέχρι τέλους τους συλλόγους που επιλέγουν την διοργάνωση της από το Champions League της FIBA. Άλλωστε οι δύο οργανισμοί είναι ήδη στα δικαστήρια για το συγκεκριμένο θέμα.

H ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η FIBA δια του εκτελεστικού διευθυντή της στην Ευρώπη, Καμίλ Νόβακ, απέστειλε στην Ελληνική Ομοσπονδία την ακόλουθη επιστολή, με αφορμή την ανακοίνωση από την Ευρωλίγκα των ομάδων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup, και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται από την Ελλάδα και η ΑΕΚ.

«Αγαπητέ κ. πρόεδρε,

Η αναφορά γίνεται σε σχέση με τις επιστολές της FIBA Ευρώπης στην ομοσπονδία σας από τις 17 και 30 Μαρτίου 2016. Παρά τις ενάντιες στον ανταγωνισμό πρακτικές της ECA και τις δικές σας επιστολές από τις 20, 21, 27 Απριλίου και 10 Μαϊου 2016, η ECA ανακοίνωσε ότι το εξής σωματείο από τη χώρα σας, θα συμμετάσχει στο Eurocup 2016-17: ΑΕΚ.

Με γνώση του παραπάνω, η ομοσπονδία σας καλείται να πληροφορήσει τη FIBA Ευρώπης, σύμφωνα και με τις επιστολές σας από τις 20,21,27 Απριλίου και 10 Μαϊου 2016, μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου για τα επείγοντα βήματα που έχετε μέχρι τώρα κάνει και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Καμίλ Νόβακ,

Εκτελεστικός Διευθυντής Ευρώπης»

Το σχετικό έγγραφο έχει ήδη κοινοποιηθεί στην ΑΕΚ, αλλά και στην Πολιτεία προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες εξελίξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ