ΣΠΟΡ

Έμεινε στην Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ μέχρι το 2021

Έμεινε στην Μπαρτσελόνα ο Νεϊμάρ μέχρι το 2021
Reuters / Carl Recine Livepic

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε και επίσημα την παραμονή του Νεϊμάρ στην Βαρκελώνη με νέο 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας και ρήτρα που θα φτάσει τα 250 εκατομμύρια €. Μπήκε τέλος έτσι σε ένα σήριαλ, που είχε ξεκινήσει, με την Παρί σεν Ζερμέν και την Μάντσεστερ Γιουν. να του έχουν κάνει πρόταση συνεργασίας.

Το "αύριο" της Μπαρτσελόνα είναι προφανώς συνδεδεμένο με τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο σταρ, που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο της Καταλωνίας μέχρι το 2021 όταν και θα είναι 29 ετών. Και βέβαια θα έχει την ευκαιρία για ένα ακόμη χρυσοφόρο συμβόλαιο, βάση της ηλικίας του. Παράλληλα η μετάβαση στην μετά Μέσι εποχή των μπλαουγκράνα θα είναι σαφέστατα πιο ομαλή, καθώς η Μπαρτσελόνα θα διαθέτει το νέο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στις τάξεις της.

2016 04 20T195255Z 1935331702 GF10000390109 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN


(Πηγή: Reuters / Miguel Vidal)

Οι σειρήνες ηχούσαν στα αφτιά του Νεϊμάρ από το Παρίσι αλλά και το Μάντσεστερ και η Μπαρτσελόνα έτρεξε να ικανοποιήσει τον Βραζιλιάνο, που έδειξε έτοιμος πέρυσι να αναλάβει και ηγετικό ρόλο στην ομάδα, από το να παραμένει στην σκια του Μέσι.

Έχει ήδη σημειώσει 85 γκολ σε 141 ματς από το 2013 και όταν απουσίασε ο Μέσι λόγω τραυματισμού, ήταν εκείνος, που μαζί με τον Σουάρες διατήρησαν την Μπαρτσελόνα στα υψηλά της στάνταρ.

Για αυτό και ο σύλλογος αποφάσισε να αυξήσει και το buy out του ποδοσφαιριστή στα 250 εκατομμύρια €, δείχνοντας του έμπρακτα ότι τον θεωρεί εξίσου σημαντικό με τον Μέσι. Η Μπαρτσελόνα είχε στείλει ειδικό διαπραγματευτή στην Βραζιλία, για να ολοκληρώσει το ντιλ και ο παίκτης να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας της χώρας του να κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ