ΣΠΟΡ

Και επίσημα παίκτης της Μάντσεστερ Γιουν. ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Και επίσημα παίκτης της Μάντσεστερ Γιουν. ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Reuters / Gonzalo Fuentes / File Photo

Μετά την χθεσινή πραναγγελία του, ήρθε η στιγμή και για την επίσημη παρουσίαση του από τη νέα του ομάδα. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα είναι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Ζοσέ Μουρίνιο για τον επόμενο χρόνο.

Το σήριαλ του καλοκαιριού έλαβε τέλος και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, που φέρνει τον Ζλάταν για πρώτη φορά στην Premier League. Με ωραίο πρόμο από την ομάδα και το σχετικό βιντεάκι, έγινε η ανακοίνωση που αρμόζει σε έναν σταρ:

zlatanmu2


(Πηγή: Twitter)

"Είμαι ο Ζλάταν και ο Ζλάταν είναι κόκκινος".

Τα νούμερα του εντυπωσιακά και στην Γιουνάιτεντ ελπίζουν ότι στον ένα χρόνο θα καταφέρει ο Σουηδός, ό,τι και στις προηγούμενες ομάδες του. Να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

"Ήρθα για να κερδίσω"

Με αγωνία οι φίλοι της Γιουνάιτεντ άκουσαν και τα πρώτα λόγια του Σουηδού σταρ. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έβαλε πολύ ψηλά το όριο για το τι σημαίνει επιτυχία.

«Είμαι υπερενθουσιασμένος. Υπερχαρούμενος. Επιτέλους ολοκληρώθηκε, αν και υπήρξαν πολλές συζητήσεις. Ήρθε η ώρα που τακτοποιήθηκαν όλα και τώρα ξεκινάμε. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ανυπομονώ να γνωρίζω τα παιδιά, να ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Είμαι εδώ στις εγκαταστάσεις και καταλαβαίνεις αμέσως ότι μιλάμε για ένα μεγάλο κλαμπ. Ένα τεράστιο σύλλογο. Είμαι ενθουσιασμένος».

«Είμαι χαρούμενος που όλα τελείωσαν και τώρα θα επικεντρωθώ σε ένα πράγμα. Την φανέλα της Γιουνάιτεντ. Όλα τα άλλα θα τα αφήσω πίσω. Έπαιζα στο EURO και περισσότερο με ρωτούσαν για την μετεγγραφή μου. Όλα τελείωσαν τώρα. Συγκέντρωση στη νέα μου ομάδα και σκληρή δουλειά. Και να κάνω το καλύτερο δυνατό».

Στην ερώτηση για τον Μουρίνιο και τον ρόλο που έπαιξε στην απόφασή του, το πρόσωπο του Ζλάταν φωτίστηκε από ένα τεράστιο χαμόγελο: «η απόφασή μου ήταν πολύ εύκολη. Το πιο δύσκολο ήταν η πραγματοποίηση της μετεγγραφής. Το παρομοιάζω με την μονομαχία Μέιγουέδερ-Πακιάο. Όλοι έλεγαν ότι δεν θα γίνει ο αγώνας, αλλά έγινε. Θέλω να ευχαριστήσω όλη μου την ομάδα συνεργατών, την Γιουνάιτεντ και τον Ζοσέ Μουρίνιο, που το έκαναν πραγματικότητα. Και τώρα είμαι στην Γιουνάιτεντ και είμαι σούπερ ευχαριστημένος. Το να το αποφασίσω λοιπόν ήταν το πιο εύκολο κομμάτι. Όλο το υπόλοιπο ήταν ένα παζλ, που όμως συνθέσαμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι».

«Έχω απίθανες αναμνήσεις (από την συνεργασία μου με τον Μουρίνιο). Για το μόνο που μετανιώνω, ότι ήταν πολύ λίγος ο χρόνος, που δουλέψαμε μαζί. Ήμασταν μόνο μια σεζόν μαζί, το ευχαριστηθήκαμε, περάσαμε εκπληκτικά, έμαθα πάρα πολλά. Έμαθα και τον ίδιο, σαν άνθρωπο και όχι μόνο σαν προπονητή. Υπάρχουν μόνο θετικά πράγματα. Είναι νικητής. Είμαι νικητής. Ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά τι θέλουμε, θέλουμε να κερδίζουμε. Όπου έχουμε πάει έχουμε κερδίσει και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα».

zlatanmu1


(Πηγή: Twitter)

Ο Ζλάταν δεν είχε αγωνιστεί ποτέ στην καριέρα του στην Premier League και αυτό του δίνει έξτρα κίνητρο: «είναι μια πρόκληση για μένα. Όπου πήγα κέρδισα πρωταθλήματα και ανυπομονώ για αυτή την καινούργια περιπέτεια. Το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα μου, στην ζωή μου. Δεν ξέρω πόσοι παίκτες που είναι εδώ είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε τόσες διοργανώσεις και πρωταθλήματα και ταυτόχρονα να κερδίζουν, όπως εγώ. Θα δουλέψω σκληρά, ξέρω τον χαρακτήρα μου. Ξέρω τι θέλω. Ήρθα για να κερδίσω. Θέλω να κερδίσω. Πίσω από όλα όμως υπάρχει σκληρή δουλειά. Αυτό έχω κάνει μέχρι τώρα και αυτό θα κάνω και τώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ