ΣΠΟΡ

Moυντομπάσκετ: Ιορδανία-Ελλάδα 71-92 - Νικήτρια στην πρεμιέρα η Εθνική

Moυντομπάσκετ: Ιορδανία-Ελλάδα 71-92 - Νικήτρια στην πρεμιέρα η Εθνική
INTIME

Με λέι απ του Λαρεντζάκη, τελείωσε ο αγώνας Ιορδανία - Ελλάδα, με σκορ 71-92 και νικήτρια τη «γαλανόλευκη» στην πρεμιέρα για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Eθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε της Ιορδανίας στη Μανίλα και το «Mall Of Asia Arena» με 92-71, στην αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» του 3ου ομίλου.

INTIME

Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» έδειξε μεγάλη διάθεση και στις δύο πλευρές του παρκέ, είχε «σκληράδα» στην άμυνα, κυριάρχησε στις δύο ρακέτες και με πλουραλισμό στην επίθεση, μπόρεσε να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

Πρώτος σκόρερ για την «επίσημη αγαπημένη» ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 19 πόντους, ενώ εξαιρετική ήταν η παρουσία του Τόμας Ουόκαπ με 13 πόντους, αλλά και του Ιωάννη Παπαπέτρου που πρόσθεσε άλλους 13. Θετικός ήταν και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με 10 πόντους, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να προσφέρει λύσεις με 9 πόντους και 5 ριμπάουντ.

«Μουδιασμένη» εκκίνηση και άμεση αντίδραση

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Εθνική Ελλάδας, καθώς η Ιορδανία με «κινητήριο μοχλό» τον Τζέφερσον πήρε προβάδισμα 14-10 στο 6’, όμως, σ’ εκείνο το σημείο η άμυνα της εθνικής ομάδας ξεκίνησε να λειτουργεί και με επιμέρους σερί 9-0, πήρε προβάδισμα για το 19-14 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη στο δεύτερο… κομμάτι του πρώτου μέρους, καθώς οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Ιωάννης Παπαπέτρου έδιναν λύσεις από τη γραμμή των τριών πόντων, με τη διαφορά να φτάνει στο +10 (35-25 στο 17’) και στο +13, 46-33 στο τέλος της δεύτερης περιόδου.

Αντίδραση από Ιορδανία και νέο ξέσπασμα

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ιορδανία προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς, χωρίς να έχει στο παρκέ τον Τζέφερσον, που ήταν ο κορυφαίος για τους ηττημένους. Οι Μπζάι και Ιμπραΐμ έδωσαν… ανάσες με τρίποντες «βόμβες», μειώνοντας τη διαφορά στο -3 (61-58) στο 28’. Όμως, ένα προσωπικό σερί 5-0 του Γιαννούλη Λαρεντζάκη έφεραν και πάλι ηρεμία στην ομάδα, η οποία ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο στο +6 (66-60).

«Καθάρισε» στην τελευταία περίοδο

Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» εμφανίστηκε συγκεντρωμένο στο τελευταίο… μέρος του αγώνα και με εξαιρετική άμυνα, προκάλεσε «μπλακ άουτ» στους Ιορδανούς, παίρνοντας παράλληλα σκορ στην επίθεση με κύρια «όπλα» τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Ιωάννη Παπαπέτρου, με τον τελευταίο να προσφέρει λύσεις και στα ριμπάουντ.

Έτσι, η Εθνική Ελλάδας έφτασε εύκολα στο 92-71 και πήρε την πρώτη της νίκη στον 3ο όμιλο. Πλέον, η εθνική ομάδα έχει μπροστά της τον αγώνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ όπως όλα δείχνουν, θα παλέψει για την πρόκριση στην αυλαία του ομίλου με την Νέα Ζηλανδία.

Πρώτος σκόρερ της εθνικής, η οποία έκανε επιμέρους σκορ 11-26 στην τέταρτη περίοδο και νίκησε και την απουσία του Μήτογλου, ήταν ο Λαρεντζάκης με 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 33-46, 60-66, 71-92.

Το καλάθι του Αντετοκούνμπο και το «mean face»

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε ένα coast to coast, έτρεξε όλο το γήπεδο και σημείωσε καλάθι και φάουλ, πανηγυρίζοντας με το χαρακτηριστικό «mean face» της οικογένειας Αντετοκούνμπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ