ΣΠΟΡ

Ισπανία: Τρίμηνος αποκλεισμός από την FIFA στον Ρουμπιάλες για το φιλί σε αθλήτρια

Ισπανία: Τρίμηνος αποκλεισμός από την FIFA στον Ρουμπιάλες για το φιλί σε αθλήτρια

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να τιμωρήσει με τρίμηνο αποκλεισμό τον πρόεδρο της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες, μετά το σάλο που ξέσπασε για το φιλί στα χείλη της αθλήτριας, Τζένι Ερμόσο, μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας «Ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA αποφάσισε σήμερα να αποκλείσει προσωρινά τον κ. Λουίς Ρουμπιάλες από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Η απόφαση που υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA κοινοποιήθηκε σήμερα στον κ. Λουίς Ρουμπιάλες, στη RFEF και την UEFA για τη δέουσα συμμόρφωση».

Ο Ρουμπιάλες αναμενόταν να ανακοινώσει χθες την παραίτησή του, αλλά, αντίθετα, δήλωσε ότι δεν θα αποχωρήσει και η RFEF απείλησε με νομικές κινήσεις, προκειμένου να τον υπερασπιστεί, αφού η Ερμόσο δήλωσε ότι δεν συναίνεσε στο φιλί που της έδωσε. Επίσης, η πειθαρχική επιτροπή της FIFA έδωσε εντολή στον Ρουμπιάλες και τα στελέχη και τους υπαλλήλους της RFEF να απέχουν από κάθε προσπάθεια να έρθουν σε επαφή με την Ερμόσο ή το περιβάλλον της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθνική Ισπανίας που κατέκτησε το Μουντιάλ, αλλά και αρκετές άλλες παίκτριες έχουν δηλώσει ότι δεν θα αγωνίζονται σε διεθνή παιχνίδια, όσο ο Ρουμπιάλες παραμένει επικεφαλής της ομοσπονδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ