ΣΠΟΡ

Πομάσκι για Τεντόγλου: O Mιλτος είναι ένα παιδί προσγειωμένο που μας εμπνέει όλους

Πομάσκι για Τεντόγλου: O Mιλτος είναι ένα παιδί προσγειωμένο που μας εμπνέει όλους
Eurokinissi

Αποθέωσε τον Μίλτο Τεντόγλου ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, σχολιάζοντας την τελευταία μεγάλη επιτυχία του Έλληνα άλτη και σημειώνοντας ότι έχει δώσει κίνητρο σε πολλά νέα παιδιά ώστε να ασχοληθούν με το στίβο.

Για το χρυσό μετάλλιο στη Βουδαπέστη, ο κ. Πομάσκι μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε: «Πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο, καθόλου εύκολο, να κάνεις grand slam στους στίβους στη διάρκεια και τρεις τέσσερις χρονιές να πάρεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις την πρώτη θέση. Είναι αποτέλεσμα πολύ καλής δουλειάς και πάρα πάρα πολύ καλή εκτέλεση από τον αθλητή».

Για τη σχέση του και την επικοινωνία του με τον αθλητή του, σχολίασε πως: «Είναι δύο πλευρές στη σχέση προπονητή και αθλητή. Εγώ είμαι ο προπονητής του, έχουμε μια σχέση στο στάδιο που πράγματι μέχρι στιγμής δε μου έχει χαλάσει χατίρι σε κάτι που έχω ζητήσει να κάνει, αλλά από την άλλη πλευρά η μεγαλύτερη επιτυχία του Μίλτου είναι ο τρόπος που εκτελεί αυτό που εγώ ζητάω. Εγώ δεν ζητάω πολλά γιατί ο Μίλτος εκτελεί πάρα πολύ καλά και από εκεί και πέρα η ποιότητα στις προπονήσεις είναι πολύ ψηλή και από κει έρχονται και καλύτερα τα αποτελέσματα».

Πηγή: Eurokinissi

Ακολούθως τόνισε ότι: «Έχω πιεστεί και εγώ πάρα πάρα πολύ. Τα πολλά χρόνια μαζευτήκανε. Κάθε παιδί που έρχεται ταυτιζόμαστε. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες με την έννοια του επαγγελματισμού, όχι στην δουλειά. Δεν φοβόμαστε να δουλέψουμε σκληρά, δεν είμαστε επαγγελματίες, συναισθηματικά, εμείς δενόμαστε με τα παιδιά και όποτε βλέπουμε μια προσπάθεια και φτάνεις στην πηγή, θέλουμε να πίνουμε νερό και εμείς, πολλές φορές δεν φτάνουμε, αλλά όλοι οι προπονητές έχουν δουλέψει πολύ καλά, όλοι οι αθλητές, αλλά να εκφράσεις τις ικανότητές σου και το συναίσθημά σου μέσα από τον δικό σου σύστημα και να αντέξεις ένα όμορφο άλμα σε μεγάλη ένταση και να πάει μακριά και να κερδίσεις, αυτό θέλει πάρα πάρα πολύ, πολλές μέρες δουλειά και θέλει και λίγη τύχη. Βλέπετε πατάνε στο ένα πόντο, στο μισό πόντο, στους τρεις πόντους. Είναι πολύ πολλά συναισθήματα μαζεμένα. Ο Μίλτος είναι πολύ σίγουρος και είναι καλός εκτελεστής. Όλα κρύβονται πίσω από αυτά. Άμα γυμναστεί για 8 μέτρα θα κάνει 8.20».

Απαντώντας στο ερώτημα αν βλέπει νέα παιδιά να αρχίζουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό, απάντησε: «Βεβαίως ήδη με πήρανε προπονητές και γράφουνε και συζητάμε και λένε με παίρνει μια μαμά και η κόρη μου έβλεπε το Μίλτο και είπε αύριο να με πάτε να κάνω μήκος, δηλαδή τα παρασύρουν τα νέα παιδιά. Αυτή η λάμψη, αυτή η χαρά που μεταδίδουμε μετά την επιτυχία συγκινεί πολλά παιδιά και ευτυχώς αυτός είναι ο στόχος μας. Όσο πιο πολλά παιδιά να κρατήσουμε στο γήπεδο, όχι στις συμμορίες.

Τόνισε επίσης πως ο Μίλτος Τεντόγλου, είναι: «ένας άνθρωπος, ένα παιδί προσγειωμένο, δεν μιλάει πολύ, δεν κάνει πολλά πράγματα. Είναι μαζεμένος και αυτό αρέσει, αυτό αρέσει στον κόσμο».

Ως προς τον επόμενο αγωνιστικό στόχο, ανέφερε ότι είναι «Στις 31 Αυγούστου στο Diamond League και εμείς συνεχίζουμε να κυνηγάμε το τελευταίο όνειρο, τις μεγάλες επιδόσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ