ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός - Μπράγκα 0-1: Πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League

Παναθηναϊκός - Μπράγκα 0-1: Πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Τόσο κοντά, όσο και μακριά από τους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (29/8) ο Παναθηναϊκός που έπαιξε τα... ρέστα του για την πρόκριση κόντρα στη Μπράγκα, όμως η ήττα με 1-0 (83' Μπρούμα) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ στο τέλος του άφησε την πικρή γεύση του αποκλεισμού και πλέον συνεχίζει στο Europa League.

Έχοντας χάσει με 2-1 στον πρώτο αγώνα των play off στην Πορτογαλία, οι πράσινοι χρειάζονταν νίκη τουλάχιστον με ένα γκολ διαφορά και η αλήθεια είναι ότι βρέθηκαν αρκετές φορές σε πλεονεκτική θέση, αλλά αντίθεση δέχτηκαν ένα... κρύο γκολ από τον Μπρούμα στο 83'.

Αυτό ουσιαστικά, έβαλε στον «πάγο» το όνειρο για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός μετά από 13 χρόνια στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μετά το 0-1, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε διαδοχικές ευκαιρίες με Τζούριτσιτς και Σένκεφελντ μέχρι το 90' όχι μόνο για να ισοφαρίσει, αλλά και για να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός έμεινε και με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χουάνκαρ.

Η εικόνα του αγώνα...

Η Μπράγκα προσέγγισε πρώτη την περιοχή του Παναθηναϊκού, όταν στο 3ο λεπτό ο Μπρούμα γύρισε την μπάλα προς τον Καρβάλιο ο οποίος πλάσαρε, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον Ντζαλό κι έφυγε άουτ. Στο 18’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ όταν από το χαμηλό γύρισμα του Παλάσιος, ο Ιωαννίδης δεν βρήκε για... εκατοστά την μπάλα με προβολή για να σκοράρει, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το γύρισμα του Μαντσίνι βρήκε σε ετοιμότητα τον Ματέους που μπλόκαρε.

Στο 22’ σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Μπράγκα, δύο φορές οι αμυντικοί της πορτογαλικής ομάδας έδιωξαν σωτήρια λίγο πριν τις εκτελέσεις των Μαντσίνι και Ιωαννίδη, ενώ στο 31’ από λάθος του Ρουμπέν, ο Ντζαλό έκλεψε την μπάλα, την έδωσε με τη μία στον Ρουίθ που πλάσαρε, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά με το αριστερό πόδι.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να γίνεται πιο πιεστικός μετά το 40’ και στο 45’ από κόρνερ του Βιλένα η μπάλα κατέληξε στον Βαγιαννίδη που έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ματέους απέκρουσε εντυπωσιακά εξ επαφής.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, από προσπάθεια του Ιωαννίδη, ο Φόντε πάτησε το πόδι του Μαντίνι πριν εκτελέσει, όμως ο διαιτητής Ορσάτο και ο VAR Βαλέρι δεν έδειξαν την παράβαση.

Στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ιωαννίδης έφυγε κατά μέτωπο προς την εστία της Μπράγκα, όμως καθυστέρησε στην εκτέλεσή του και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της πορτογαλικής ομάδας.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 54’ το εξαιρετικό τελείωμα του Παλάσιος από πλάγια θέση, ανάγκασε τον Ματέους σε μία εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του με τα ακροδάκτυλα.

Στο 68’ από γύρισμα του Μαντσίνι, η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ, ο οποίος «άδειασε» τον αντίπαλό του, όμως το πλασέ του με το δεξί αποκρούστηκε από τον Φόντε κι έφυγε κόρνερ.

Τα ρίσκα που άρχισε να παίρνει ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο, έδωσαν χώρο στην Μπράγκα και σε μία πολύ γρήγορη αντεπίθεση των Πορτογάλων (από λάθος του Μάγκνουσον), ο Μπρούμα βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε στο 83’ κάνοντας το 1-0 και «τελειώνοντας» το ματς και την πρόκριση.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν μετά το γκολ των Πορτογάλων να ξαναμπούν στο ματς όμως τη μία το πλασέ του Τζούριτσιτς στο 85’ και την άλλη η κεφαλιά του Σένκεφελντ στο 86’ «ξύρισαν» τα δοκάρια του Ματέους, με τον Παναθηναϊκό να χάνει και τις τελευταίες ελπίδες του για ένα μικρό, αγωνιστικό «θαύμα».

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι (43’ Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Βιλένα, Ρούμπεν (78' Τσέριν), Μπερνάρ (78' Τζούριτσιτς), Παλάσιος (62' Αϊτόρ), Ιωαννίδης (62' Σπόραρ), Μαντσίνι.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ (49' λ.τ. Σάατσι), Μάριν, Αντρέ Όρτα (65' Πίτσι), Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα, Μπρούμα, Αμπέλ Ρουίθ, Τζαλό (65' Σάλασαρ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ