ΣΠΟΡ

Ντόλχαϊντ - Σάκκαρη 0-2: Σήκωσε το τρόπαιο στη Γουαδαλαχάρα - Δεύτερος τίτλος στην καριέρα της

Ντόλχαϊντ - Σάκκαρη 0-2: Σήκωσε το τρόπαιο στη Γουαδαλαχάρα - Δεύτερος τίτλος στην καριέρα της
AP Photo/Refugio Ruiz

Τον δεύτερο τίτλο της καριέρας στον ένατο τελικό που συμμετείχε, κατέκτησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία νίκησε 2-0 (7-5, 6-3) την Αμερικανίδα, Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ και σήκωσε το τρόπαιο στην Γουαδαλαχάρα. Ανεβαίνει στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Έκανε ένα τουρνουά αψεγάδιαστο, δεν έχασε ούτε ένα σετ, ήταν ισοπεδωτική και έπαιξε εκπληκτικό τένις, ανάλογο του ταλέντου της. Η εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη σήκωσε το τρόπαιο στο 1000άρι της Γουαδαλαχάρα και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της στον ένατο τελικό που συμμετείχε.

Ο πρώτος της τίτλος ήταν το 2019 στο 250αρι στο Ραμπάτ και πλέον αποκτά την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για ανάλογα αποτελέσματα από 'δω και πέρα. Η 28χρονη τενίστρια (Νο9) επικράτησε σε 1 και 43 λεπτά με 2-0 σετ της Αμερικανίδας, Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ (Νο111), στο πρώτο μεταξύ τους συναπάντημα και νίκησε στο τουρνουά που η ίδια θεωρεί «σπίτι» της.

Θυμίζουμε ότι και πέρυσι είχε φτάσει στον τελικό στον τελικό του Guadalajara Open, αλλά έχασε από την Τζέσικα Πεγκούλα, ενώ σε 1000άρι τελικό έχει αγωνιστεί και στο Indian Wells. Φέτος ήταν η ώρα της και τα κατάφερε με τρόπο εμφατικό, βάζοντας τέλος σε μια δύσκολη περίοδο, όπου τα αποτελέσματα και η ψυχολογία της δεν ήταν όπως θα ήθελε.

Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας, δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της για το μοναδικό της επίτευγμα. Πέρασε πολλά πάνω - κάτω, πιέστηκε όσο ποτέ άλλοτε και όταν πήρε τον τελευταίο πόντο, ξέσπασε σε πανηγυρισμούς με δάκρυα στα μάτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ