ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο: Οριστικά εκτός οι Ρώσοι αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο: Οριστικά εκτός οι Ρώσοι αθλητές
Χωρίς την "Τσαρίνα των αιθέρων" οι Ολυμπιακοί του Ρίο REUTERS/Sergei Karpukhin

«Πόρτα» στους Ρώσους αθλητές, ακόμη και στην κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, Γέλενα Ισινμπάγεβα, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Η IAAF απέρριψε όλες τις αιτήσεις συμμετοχής στους Αγώνες του Ρίο από τους Ρώσους αθλητές, συμπεριλαμβανομένης και της "τσαρίνας των αιθέρων", πλην εκείνη της αθλήτριας του άλματος σε μήκος Ντάρια Κλίσινα.

Σύμφωνα με τον προπονητή της Ισινμπάγεβα, Ευγένι Τροφίμοφ, και οι 68 Ρώσοι αθλητές, συμπεριλαμβανομένης και της Γέλενα, έλαβαν αρνητική απάντηση. Θα καταθέσουμε αγωγή στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των αθλητών και αθλητριών μας».

«Γνώριζαν ότι αν υπήρχαν αρνήσεις θα καταθέταμε μηνύσεις και οι δικηγόροι μας είναι έτοιμοι να το πράξουν», δήλωσε ο Τροφίμοφ στο Russia Today.

Σύμφωνα με την IAAF, μοναδική αθλήτρια από την Ρωσία στην οποία δόθηκε πράσινο φως για συμμετοχή είναι η Ντάρια Κλισίνα. Όμως η 25χρονη άλτρια δεν θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά θα αγωνιστεί ως ουδέτερη αθλήτρια καθώς έχει έδρα τις ΗΠΑ και ως εκ τούτου πληροί τα «εξαιρετικά κριτήρια επιλεξιμότητας».

Ο αγωνιστικός αποκλεισμός που είχε επιβληθεί στην ομοσπονδία στίβου της χώρας διατηρείται από την IAAF, λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ αρκετών αθλητών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ