ΣΠΟΡ

Ρουμπιάλες: Τριετής αποκλεισμός για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο

Ρουμπιάλες: Τριετής αποκλεισμός για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο
Ο Λουίς Ρουμπιάλες φεύγει μετά την κατάθεσή του στο Εθνικό Δικαστήριο στη Μαδρίτη για την κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης στην Ισπανίδα επιθετική Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια απονομής βραβείων AP Photo / Manu Fernandez

Τριετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα επέβαλε στον πρώην πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, για το φιλί στην ισπανίδα  διεθνή Τζένι Ερμόσο, με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

«Θα φτάσω στο σημείο να πάω ως τον τελευταίο βαθμό, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βγει η αλήθεια», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο Ρουμπιάλες, σε μια δημοσίευση που συνοδεύτηκε από ένα emoji που αντιπροσωπεύει τη δύναμη.

Η FIFA κατηγορεί τον Ισπανό παράγοντα ότι παραβίασε το άρθρο 13 του Πειθαρχικού της Κώδικα, με τίτλο «Προσβλητική συμπεριφορά και παραβίαση των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι» κι ανέφερε μεταξύ άλλων παραδειγμάτων «την παραβίαση των βασικών κανόνων ευπρέπειας» ή «συμπεριφορά που βλάπτει την εικόνα του ποδοσφαίρου ή της FIFA».

Στις 20 Αυγούστου, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου τίτλου της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της «Roja» στο Σίδνεϊ, ο 46χρονος αιφνιδίασε την επιθετικό Τζένι Ερμόσο φιλώντας την στο στόμα και προκαλώντας αγανάκτηση στην Ισπανία και σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Αρνούμενος να παραιτηθεί για «ένα λίγο συναινετικό φιλί» (όπως τόνισε τοτε) επιτέθηκε, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στις 25 Αυγούστου, σε έναν υποτιθέμενο «ψευδή φεμινισμό» και υποστήριξε ότι είχε λάβει την εξουσιοδότηση της παίκτριας πριν τη φιλήσει.

Μια εκδοχή που διέψευσε η Ερμόσο, η οποία είπε ότι «αισθάνθηκε ευάλωτη και θύμα μιας παρορμητικής και σεξιστικής πράξης, ακατάλληλης και χωρίς καμία συγκατάθεση της».

Κάτω από έντονες πιέσεις, ο Ρουμπιάλες παραιτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι έπεσε θύμα μιας «δυσανάλογης εκστρατείας».

Το σκάνδαλο, που προκάλεσε διεθνή οργή, οδήγησε επίσης την Ισπανική Ομοσπονδία στο να αποπέμψει αρκετά από τα στελέχη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ