ΣΠΟΡ

Νίκη για Ολυμπιακό, ήττες για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ σε φιλικούς αγώνες

Νίκη για Ολυμπιακό, ήττες για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ σε φιλικούς αγώνες
Twitter / @Fenerbahce

Ο Παναθηναϊκός στο σημαντικότερο μέχρι τώρα φιλικό παιχνίδι του, έχασε με 2-1 από την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας κάποια αμυντικά κενά. Θέμα με την άμυνα και για τον ΠΑΟΚ στην ήττα με 4-3 από την Στεάουα, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-2 την Βέστερλο, δεχόμενος 2 γκολ στο φινάλε.

Καλός επιθετικά, δουλειά στην άμυνα ο ΠΑΟ

Κόντρα στην Φενέρ ήταν το πιο δυνατό τεστ του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα, και ο Στραματσιόνι επέλεξε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά 3 στην άμυνα (Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ), σχήμα που είχε προβλήματα, από τα οποία ήρθε και το γρήγορο γκολ του Εμενίκε (κακή αντίδραση και του Στιλ με την μπάλα στην κλειστή του γωνία). Με αμοιβαία αλλαγή θέσης του Βούλγαρου με τον Μολέδο, διορθώθηκε η κατάσταση και ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ισοφάρισε με τον Μπεργκ, αλλά είχε και άλλες ευκαιρίες στο α μέρος.

fenerpao1half


(Πηγή: Twitter)

Στο ξεκίνημα του β μέρους, πάλι η άμυνα πρόδωσε τον Παναθηναϊκό με τον Εμενίκε να διαμορφώνει το τελικό 1-2, ενώ μέχρι να γίνουν αρκετές αλλαγές, οι «πράσινοι» έβγαλαν και πάλι καλό πρόσωπο μεσοεπιθετικά, δίχως όμως τελικά να σκοράρουν. Λεντέσμα, Λουντ και Ιμπάρμπο ξεχώρισαν και πάλι για τους «πράσινους». Η πρόβα τζενεράλε για την Ευρώπη θα γίνει στις 20 Ιουλίου με την Τσβόλε.

fenrpao2teliko


(Πηγή: Twitter)

Η 11άδα: Στιλ, Μέστο (81’ Ρέις), Χουλτ (84’ Νάνο), Ιβάνοφ, Μολέδο, Κουτρουμπής (73’ Βιγιαφάνιες), Ζέκα, Λουντ (65’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (88’ Βλαχοδήμος), Λεντέσμα (77’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Τα γκολ: 0-1 Εμενίκε (3), 1-1 Μπεργκ (27), 1-2 Εμενίκε (54)

fenerpao4


(Πηγή: Twitter)

Αποκτά «ταυτότητα» ο Ολυμπιακός

Παρότι έπαιξαν θεωρητικά οι «αναπληρωματικοί», ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Βέστερλο του Μανιά (έπαιξε από την αρχή ο πρώην επιθετικός του ΠΑΣ) και έβγαλε αρκετά από τα στοιχεία της δουλειάς, που κάνουν οι ερυθρόλευκοι.

oly5westerloo


(Πηγή: Instagram)

Για πρώτη φορά αγωνίστηκαν ο Φιγκέιρας και ο Καμπιάσο, ο Ντελα Μπέγια δοκιμάστηκε στόπερ, ενώ οι νεαροί Μανθάτης και Ανδρούτσος έδειξαν ότι δίκαια βρέθηκαν στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε πάντως στο τέλος και από λάθη του δέχθηκε 2 γκολ, με τους γηπεδούχους να έχουν και δόκάρι, αλλά και μια φάση στο 90 με τον Μιλιβόγιεβιτς να βγάζει πάνω στην γραμμή, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον προπονητή των ερυθρολεύκων Βίκτορ. Το βασικό φιλικό των ερυθρόλευκων είναι αυτό της Παρασκευής με την πρωταθλήτρια Βελγίου Μπρυζ.

oly3westerloo


(Πηγή: Instagram)

Η 11άδα: Καπίνο (46’ Χουτεσιώτης), Φιγκέιρας (63’ Βούρος), Μποτία (46’ Ντε λα Μπέγια), Ντα Κόστα (63’ Μιλιβόγεβιτς), Μαζουακού (63’ Τσιμίκας), Κασάμι (63’ Καμπιάσο), Ζντιέλαρ (63’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (63’ Φορτούνης), Μανθάτης (63’ Ντουρμάζ), Σεμπά (63’ Πάρντο), Πουλίδο (46’ Ιντέγε)

Τα γκολ: 1-0 Πουλίδο (39 πεν), 2-0 Ανδρούτσος (62 ασσίστ Μανθάτη), 3-0 Ιντέγιε (65), 3-1 Γκαμβουλά (82), 3-2 Ντε Κέλαρ (88).

oly4westerloo


(Πηγή: Instagram)

Καλό μάθημα για ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη του ήττα στην προετοιμασία με την Στεάουα Βουκουρεστίου να τον κερδίζει 4-3. Αυτό που κρατά ο Ίβιτς είναι ασφαλώς η εικόνα του πρώτου μέρους, όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-1 αλλά τα λάθη του μεσοαμυντικά επέτρεψαν στους Ρουμάνους να γυρίσουν το ματς. Στο β μέρος με τις αλλαγές που έκανε ο Ίβιτς βελτιώθηκε αμυντικά, αλλά δεν βρήκε τρόπο να διασπάσει μια καλά στημένη άμυνα.

steauapaok1koulouris


(Πηγή: Twitter)

Η 11άδα: Βελλίδης (46’ Γλύκος) – Κίτσιου (46’ Μάτος), Μαλεζάς (60’ Χατζηισαΐας), Κρέσπο (60’ Τζαβέλλας), Γιαννούλης (46’ Λέοβατς) – Χαρίσης (71’ Σάκχοφ), Τζιόλης (60’ Τσίμιροτ) – Ροντρίγκες (71’ Μυστακίδης), Πέλκας (60’ Περέιρα), Ζάιρο (46’ Κάμπος)- Κουλούρης (60’ Αθανασιάδης)

Τα γκολ: 1-0 Κουλούρης (3), 1-1 Ενάσε (23 κεφαλιά), 2-1 αυτογκόλ Πιντίλι (28), 3-1 Ροντρίγκεζ (32 φάουλ), 3-2 Στάντσιου (37 λάθος Τζιόλη), 3-3 Τουντόριε (38), 3-4 Τουντόριε (45).

paoksteaua2rodriguez


(Πηγή: Twitter)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ