ΣΠΟΡ

Όλα έτοιμα για την κλήρωση του Champions και του Europa League, ιστορική νίκη για ΠΑΣ

Όλα έτοιμα για την κλήρωση του Champions και του Europa League, ιστορική νίκη για ΠΑΣ
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / CHRISTIAN BRUN

Τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας τελειώνουν και οι ομάδες μας μπαίνουν σιγά-σιγά σε ρυθμούς Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Την αρχή έκανε ο ΠΑΣ με την εντυπωσιακή επικράτηση του με 3-0 επί της Νορβηγικής Οντ στο πρώτο ματς του β προκριματικού γύρου του Europa, και το μεσημέρι της Παρασκευής η κλήρωση του Γ προκριματικού γύρου σε Champions και Europa League.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μαθαίνουν αντίπαλο

Στη 1 το μεσημέρι στη Νυόν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο νικητής των play-off ΠΑΟΚ θα μάθουν τους αντιπάλους τους, αλλά από διαφορετική πορεία.

Για τον Δικέφαλο (37.440 βαθμοί) τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς γνωρίζει τους πιθανούς αντιπάλους του, όντας στους αδύναμους (με Στεάουα Β, Μονακό, Γιουνγκ Μπόις, Ροστόφ): Σαχτάρ (58.112), Άγιαξ (58.112), Άντερλεχτ (54.000), Φενέρ (40.920), Σπάρτα Πράγας (40.585).

champions league

Περισσότεροι αντίπαλοι για τον Ολυμπιακό, με τα πάντα να ξεκαθαρίζουν οριστικά την άλλη εβδομάδα με την διεξαγωγή και των αγώνων ρεβάνς του β προκριματικού γύρου, στον «δρόμο των πρωταθλητών».

Οι ερυθρόλευκοι είναι στην κορυφή της λίστας των «ισχυρών» της κλήρωσης και πιθανότατα έτσι θα διαμορφωθεί αυτό το γκρουπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70.940
Viktoria Plzeň (CZE) 44.585
FC Salzburg (AUT) 42.520 or Liepāja (LVA)
Celtic (SCO) 40.460 or Lincoln (GIB)
APOEL (CYP) 35.935 or The New Saints (WAL)
BATE Borisov (BLR) 34.000 or SJK Seinäjoki (FIN)
Legia Warszawa (POL) 28.000 or Zrinjski (BIH)
Dinamo Zagreb (CRO) 25.775 or Vardar (MKD)
Ludogorets Razgrad (BUL) 25.625 or Mladost Podgorica (MNE)
FC København (DEN) 24.720 or Crusaders (NIR)

Πιθανοί αντίπαλοι του στους «αδύνατους» όπως τους δίνει σήμερα η UEFA:

Qarabağ (AZE) 13.475 or F91 Dudelange (LUX)
Rosenborg (NOR) 12.850 or IFK Norrköping (SWE)
Astana (KAZ) 12.575 or Žalgiris Vilnius (LTU)
Astra Giurgiu (ROU) 11.076
Sheriff (MDA) 10.575 or Hapoel Beer-Sheva (ISR)
Crvena zvezda (SRB) 7.175 or Valletta (MLT)
Dinamo Tbilisi (GEO) 5.875 or Alashkert (ARM)
FH Hafnarfjördur (ISL) 5.750 or Dundalk (IRL)
Trenčín (SVK) 5.400 or Olimpija Ljubljana (SVN)
Ferencváros (HUN) 3.475 or Partizani (ALB)

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει το β στάδιο της προετοιμασίας του στο Βέλγιο με το τελευταίο φιλικό την Παρασκευή στις 20.00 με την πρωταθλήτρια Μπριζ και επιστρέφει Ελλάδα.

Ιστορική νίκη για τον ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε τον χορό των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων και όχι απλά στάθηκε καλά, αλλά πήρε αποτέλεσμα (3-0), που του δίνει τεράστιο πλεονέκτημα για την πρόκριση απέναντι στη Νορβηγική Οντ. Ο Γιάννης Πετράκης αναγνωρίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς στην σεζόν, έστησε εξαιρετικά τον ΠΑΣ, που έδωσε την μπάλα στους αντιπάλους του και χτύπησε στην κόντρα-επίθεση. Επέλεξε για το αρχικό σχήμα τους παίκτες από την περυσινή σεζόν, που έμειναν στο ρόστερ, ώστε να υπάρχει ομοιογένεια στην 11άδα.

2560925


(Πηγή: Eurokinissi / Action Images)

Το γρήγορο γκολ του Μιχαήλ στο 7 από κόρνερ, έδωσε ακόμη περισσότερο αέρα στον ΠΑΣ που είχε συγκλονιστική συμπαράσταση από τον κόσμο του και στην συνέχεια ήρθαν άλλα δύο γκολ από τον Φόνσι με κοντινή προβολή σε σέντρα του Καρανίκα στο 31, και από τον Ακόστα στο 68.

2560923


(Πηγή: Eurokinissi / Action Images)

Η 11άδα του ΠΑΣ (5-3-2): Πασχαλάκης / Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Φόνσι / Κοζορώνης, Λίλα, Ακόστα (92 Σκόνδρας) / Φερφελής (77 Κόντε), Γιάκος (80 Δώνης)

2560926


(Πηγή: Eurokinissi / Action Images)

Ο ΠΑΣ συνδύασε την παρθενική του εμφάνιση σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα με αυτό το 3-0, στην επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνων της ιστορίας του και δικαιολογημένα θα κοιτά πια και την κλήρωση του Γ γύρου.

To Europa League

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα κάνουν υπομονή μέχρι αύριο το πρωί για να δουν τους πιθανούς αντιπάλους τους καθώς ο διαχωρισμός των ομάδων σε υπογκρούπ γίνεται απόψε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» θα είναι στους «ισχυρούς» και ο Δικέφαλος στους «αδύναμους» (εξαιτίας της απουσίας της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

europa league

Στην κλήρωση (14.00) θα είναι κανονικά και ο ΠΑΣ, ζευγάρι με την Οντ από την Νορβηγία, με τους Γιαννιώτες βέβαια μετά το 3-0 να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης.

Επιστροφή στην Ελλάδα η ΑΕΚ

Μετά τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τα φιλικά παιχνίδια και την προετοιμασία της στην Πολωνία και επιστρέφει στην Ελλάδα. Η Ένωση κέρδισε την Πολωνική Πόγκον (β κατηγορίας) 3-0, με τον Κετσπάγια να έχει κατασταλάξει σε ένα βασικό σχήμα, που έπαιξε και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν σκόραρε.

aek pogon1


(Πηγή: Twitter)

Αντίθετα τα γκολ έβαλαν οι «αναπληρωματικοί», Πλατέλλας στο 63, Μπακασέτας στο 74 και αυτογκόλ του Πάνουφνικ στο 81 από γύρισμα του Πλατέλλα. Ντεμπούτο έκανε ο Ντίας ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Ανδριόπουλος.

aekpogon2


(Πηγή: Twitter)

Η 11άδα της ΑΕΚ: Ανέστης (46 Μπάρκας) / Γκάλο (66 Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι (66 Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος (84 Σβάρνας), Ντιντάκ (66 Ντίας) / Γιόχανσον (66 Τζανετόπουλος), Σιμόες (55 Γαλανόπουλος) / Μπαρμπόσα (62 Πλατέλλας), Μάνταλος (55 Μπακασέτας), Βάργκας (75 Ζόριτς) / Αραβίδης (55 Πέκχαρτ)

aek pogon3 startinglineup


(Πηγή: Twitter)

«Πρώτα αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι τελειώσαμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα τραυματισμών, ήταν κάτι το πολύ καλό για εμάς. Παίξαμε 4 ματς. Όταν παίζεις τόσα παιχνίδια είναι δύσκολο να ζητάς πολλά πράγματα. Είχαμε καλή κυκλοφορία, υπομονή. Μετά από τόσα παιχνίδια και σκληρές προπονήσεις είναι δύσκολο να περιμένεις την γρηγοράδα που θέλεις. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ξέρουμε τι θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο, έχουμε πολύ καλή κυκλοφορία και νομίζω πως στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι», είπε στις δηλώσεις του ο Τιμούρ Κετσπάγια και συνέχισε. «Στο δεύτερο παιχνίδι είχαμε ταχύτητα. Μετά είμασταν κουρασμένοι, τα πόδια είναι βαριά και πολύ κουρασμένα. Τώρα πρέπει 2-3 μέρες να ξεκουραστούμε. Είναι πολύ καλό ότι κερδίσαμε και τα 4 ματς και είμαστε πολύ καλά στην άμυνα. Μέχρι το ευρωπαϊκό ματς, πιστεύω πως θα έχουμε τα στοιχεία που θέλουμε».

Ανακοίνωσε Λεντέσμα ο Παναθηναϊκός

Και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Κριστιάν Λεντέσμα. Με την επιστροφή της ομάδας από Κωνσταντινούπολη, ο Αργεντινός μέσος πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο (ως το καλοκαίρι του 2018).

paoledesma


(Πηγή: Twitter)

«Μέτρησε πολύ στην απόφασή μου η παρουσία του προπονητή αλλά σίγουρα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό έπαιξε ρόλο ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με μεγάλη παράδοση. Έχω μεγάλη διάθεση να παίξω και να προσφέρω στον Παναθηναϊκό. Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου για τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Έχω μια εμπειρία 15 ετών σε υψηλό επίπεδο και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω με την εμπειρία μου. Βέβαια και εγώ έχω να πάρω και να μάθω πράγματα από τον Παναθηναϊκό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ