ΣΠΟΡ

Super League, Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 4-0: Πρώτο και καλύτερο το «τριφύλλι»

Super League, Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 4-0: Πρώτο και καλύτερο το «τριφύλλι»
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-0 του ΟΦΗ κι ολοκλήρωσε στην κορυφή το πρώτο μισό της regular season, κερδίζοντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Η εξέλιξη του Παναθηναϊκός - ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα, κράτησε την μπάλα κι έψαξε διαδρόμους για να μπει στην αντίπαλη περιοχή.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ πίεσε ψηλά, προσπαθώντας να οδηγήσει σε λάθος τους «πράσινους». Μάλιστα, είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή του, μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Λοντίγκιν να διώχνει το σουτ του Ντίκο.

Για περίπου μισή ώρα, το «τριφύλλι» έμοιαζε να μην έχει φαντασία στο παιχνίδι του κι δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Τελικά αυτό έγινε με μια κάθετη του Αϊτόρ προς τον Ιωαννίδη, ο οποίος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Πασαλίδη. Ο Έλληνας επιθετικός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κι έκανε το 1-0 στο 34ο λεπτό, φτάνοντας τα 10 τέρματα στη σεζόν.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πήγαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ που τους έδωσε το γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Ο ΟΦΗ αποφάσισε να γίνει λίγο πιο επιθετικός κι απείλησε δύο περιπτώσεις με τον Λουίς Φελίπε.

Τη στιγμή, όμως, που ο Παναθηναϊκός άρχισε να νιώθει πίεση, βρήκε το δεύτερο γκολ με τον Αϊτόρ.

Το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και με ωραία μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση έκανε το 2-0 στο 61ο λεπτό.

Οκτώ λεπτά αργότερα, με νέα εξαιρετική αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Ο Ιωαννίδης είδε την κίνηση του Παλάσιος κι εκείνος με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0 στο 69’.

Ο Ιωαννίδης έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα της εξαιρετικής εμφάνισης του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στις καθυστερήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ