ΣΠΟΡ

Η θρυλική τενίστρια Κρις Έβερτ διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο

Η θρυλική τενίστρια Κρις Έβερτ διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο
Η τενίστρια Κρις Έβερτ σε αγώνα το 1975 AP Photo

Με καρκίνο διαγνώστηκε για δεύτερη φορά η Αμερικανίδα τενίστρια Κρις Έβερτ.

Η θρυλική Έβερτ έκανε γνωστό πως θα χρειαστεί να υποβληθεί ξανά σε χημειοθεραπεία.

«Αν και αυτή είναι μια διάγνωση που δεν θα ήθελα να έχω ακούσει, νιώθω και πάλι τυχερή που έγινε νωρίς» δήλωσε η 68χρονη.

«Με βάση μια αξονική τομογραφία, έκανα άλλη μια επέμβαση την περασμένη εβδομάδα. Οι γιατροί βρήκαν καρκινικά κύτταρα στην περιοχή της πυέλου. Όλα τα κύτταρα αφαιρέθηκαν και έχω ξεκινήσει άλλον έναν γύρο χημειοθεραπείας» σημείωσε.

«Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Να είστε ευγνώμονες που είστε υγιείς αυτές τις γιορτές» πρόσθεσε.

Η ίδια ενημέρωσε πως δεν θα ταξιδέψει στο Australian Open, το οποίο ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου, αλλά δήλωσε «έτοιμη για την υπόλοιπη σεζόν του Grand Slam».

Η 68χρονη διαγνώστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2021 μετά από προληπτική υστερεκτομή στην οποία υπεβλήθη. Τον Ιανουάριο του 2023 δήλωσε πως είχε θεραπευτεί, σύμφωνα με το CNNi.

Ήταν πρώην νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη και κάτοχος 18 Γκραν Σλαμ. Κατέχει το ρεκόρ περισσότερων εμφανίσεων σε τελικούς Γκραν Σλαμ διοργανώσεων, 34 στον αριθμό.

Η Έβερτ έχει κατακτήσει «ρεκόρ» τίτλων, κερδίζοντας επτά νίκες στο French Open και έξι νίκες στο US Open, καθώς και τρεις τίτλους Wimbledon και δύο στο Australian Open.

Η πρώην νούμερο ένα στον κόσμο γυναίκα τενίστρια εργάζεται ως ειδική από τότε που συνταξιοδοτήθηκε το 1989.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ