ΣΠΟΡ

Η Κάτια Κοξένογλου προσωρινή πρόεδρος της Super League

Η Κάτια Κοξένογλου προσωρινή πρόεδρος της Super League
Η Κάτια Κοξένογλου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΙΓΝΙΩΝ/CLEON/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Η Κάτια Κοξένογλου θα αντικαταστήσει προσωρινά τον  Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την παραίτησή του από την προεδρία της Super League.

Η Κάτια Κοξένογλου, η οποία αποτελεί την αναπληρώτρια πρόεδρο, θα μείνει σε αυτό το πόστο μέχρι να υπάρξει σε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ψηφοφορία για το άτομο που θα διαδεχθεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Super League, ενώ ύστερα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στα ελληνικά γήπεδα, οι παραπάνω τέσσερις ΠΑΕ με κοινή επιστολή ζήτησαν την απομάκρυνση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη θέση του προέδρου της Λίγκας.

Ποια είναι η προσωρινή πρόεδρος της Super League

Η Κάτια Κοξένογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε business management στο Πανεπιστήμιο Laverve και από το 1999 μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου ως διοικητικό στέλεχος του ΑΟ Χαλκηδόνας.

Από το 2005 είναι Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΑΕ Ατρόμητος και Υπεύθυνη των Διεθνών Σχέσεων της ομάδας μας με την UEFA. Προσφάτως ανέλαβε τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου. Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ρώσικα.

Τον Μάϊο του 2020 εξελέγη αναπληρώτρια πρόεδρος της Superleague και έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει την εν λόγω θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ