ΣΠΟΡ

Αποφασισμένος να ξαναπαίξει μπάλα μετά τον τραυματισμό-σοκ ο Ντεμπά Μπα

Αποφασισμένος να ξαναπαίξει μπάλα μετά τον τραυματισμό-σοκ ο Ντεμπά Μπα
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / TOLGA BOZOGLU

Οι εικόνες του τραυματισμού του Ντεμπά Μπα πριν τρεις ημέρες στο Κινεζικό πρωτάθλημα με το συντριπτικό κάταγμα στο πόδι του προκάλεσαν σοκ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο ακόμη και για το τέλος της καριέρας του Σενεγαλέζου.

Ο ίδιος όμως μιλώντας σήμερα στο Radio Monte Carlo εμφανίστηκε δυνατός και έτοιμος να μην εγκαταλείψει τα γήπεδα, αλλά να γυρίσει και να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

"Είναι πολύ σοβαρός τραυματισμός, το ξέρω, αλλά γνωρίζω επίσης ότι μπορώ να το ξεπεράσω. Δεν ήρθε το τέλος της καριέρας μου" δήλωσε ο Ντεμπά Μπα.

Ο 31χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός με πλούσια καριέρα στην Ευρώπη, ήταν το πρώτο κανόνι του Κινεζικού πρωταθλήματος εφέτος με την φανέλα της Σανγκάη Σενχούα, αλλά η ατυχία τον χτύπησε σε μια ανύποπτη φάση, που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Σήμερα η Daily Mail φιλοξενεί και νέες σοκαριστικές φωτογραφίες, λίγα λεπτά μετά τον τραυματισμό του, με την αγωνία και τον πόνο να αποτυπώνονται στο πρόσωπο του Ντεμπά Μπα. Στο νοσοκομείο όμως ξαναβρήκε το χαμόγελο και την αισιοδοξία του, με τους συμπαίκτες του, όπως ο Ομπαφέμι Μάρτενς να τον επισκέπτονται και να τον στηρίζουν.

"Δεν έχω ακόμη κάνει την εγχείρηση. Μάλιστα ζήτησα να μεταφερθώ άμεσα στην Ευρώπη και εκεί να με αναλάβει συγκεκριμένος γιατρός. Μου είπαν όμως, ότι δεν γίνεται και έτσι ο Γάλλος γιατρός θα έρθει εδώ για την επέμβαση" συμπλήρωσε ο Σενεγαλέζος φορ, που τόνισε ότι θα επιστρέψει γερός.

dembabainjury


(Πηγή: Twitter)

"Και άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπεν Αρφά είχαν τέτοιους τραυματισμούς και το ξεπέρασαν. Στις αρχές της καρέρας μου είχα έναν παρόμοιο, αλλά τώρα τα μέσα αποκατάστασης είναι πολύ πιο σύγχρονα και νομίζω ότι θα επιστρέψω σε χρόνο ρεκόρ. Το πρωτάθλημα τελειώνει το Νοέμβριο και αρχίζει πάλι το Μάρτιο και θα βάλω τα δυνατά μου για να είμαι έτοιμος" ολοκλήρωσε ο Ντεμπά Μπα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για 7 μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ