ΣΠΟΡ

Στην Γιουνάιτεντ με 120 εκατομμύρια ο Πογκμπά σύμφωνα με την Equipe

Στην Γιουνάιτεντ με 120 εκατομμύρια ο Πογκμπά σύμφωνα με την Equipe
Ο Πογκμπά με την φανέλλα της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Γουέστ Μπρομ τον Μάρτιο του 2012 Getty Images / Michael Regan

Μοιάζει εκπληκτικό αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται να συμφώνησε να δώσει 120 εκατομμύρια ευρώ (!) στην Γιουβέντους και να αγοράσει τον Πολ Πογκμπά, που θα γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δημοσίευμα της η έγκυρη γαλλική Equipe.

Ο μάνατζερ του Πογκμπά, Μίνο Ραϊόλα είναι τις τελευταίες ώρες στο Μάντσεστερ και διαπραγματευόταν την πιθανή μετακίνηση του πελάτη του από την Γιουβέντους. Και η Equipe με την ενημέρωση που έκανε το βράδυ της Τετάρτης αναφέρει ότι επήλθε η πολυπόθητη συμφωνία.

Με τον ίδιο τον Πογκμπά να έχει συμφωνήσει σε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους κοντά στα 13 εκατομμύρια, το θέμα ήταν να καμφθεί η Γιουβέντους. Σύμφωνα με την Γαλλική εφημερίδα, η πρώτη προσφορά ήταν ύψους 101 εκατομμυρίων € και απορρίφθηκε όμως οι "μπέμπηδες" επανήλθαν ανεβάζοντας το ποσό στα 120, που είναι το μεγαλύτερο που δόθηκε ποτέ.

pogbaequipe


(Πηγή: Twitter)

Ακόμη και με την πρώτη προσφορά θα είχε κάνει ρεκόρ ο Πογκμπά, αφού ο Μπέιλ είχε κοστίσει στην Ρεάλ κάτι λιγότερο (100.759.417 € σύμφωνα με τα football leaks).

equipepogba2


(Πηγή: L' Equipe)

Σημαντικό ρόλο έχει παίξει η θέληση του παίκτη να επιστρέψει στο Όλντ Τράφορντ, από όπου έφυγε το 2012 σε ηλικία 19 χρόνων, αρνούμενος να υπογράψει νέο συμβόλαιο και με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον κατηγορεί ότι δεν σεβάστηκε τον σύλλογο.

GettyImages 139492749


(Προπόνηση του Πογκμπά με την Γιουνάιτεντ τον Φεβρουάριο του 2012 - Πηγή: Getty Images / Michael Regan)

Η ανακοίνωση της συμφωνίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα γίνει τις επόμενες ημέρες καθώς πρέπει απλά να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του συμβολαίου.

pogbamoney


(Πηγή: Twitter)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ