ΣΠΟΡ

Τελευταία φιλικά για Ολυμπιακό, ΠΑΟ και ΑΕΚ πριν την Ευρώπη.

Τελευταία φιλικά για Ολυμπιακό, ΠΑΟ και ΑΕΚ πριν την Ευρώπη.
Σπουδαία φιλική νίκη του Ατρόμητου επί του Ολυμπιακού με 3-1 EUROKINISSI / ACTION IMAGES

Οι επίσημες υποχρεώσεις στην Ευρώπη για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ξεκινούν την άλλη εβδομάδα και σήμερα Τετάρτη έδωσαν τα τελευταία τους φιλικά παιχνίδια, ώστε να κατασταλάξουν οι προπονητές τους στα τελικά τους πλάνα.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κέρδισαν, ενώ προβλημάτισε με την ήττα του ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.

Καμπανάκι για τον Ολυμπιακό

Η ήττα με 3-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, κτύπησε καμπανάκι για τον Ολυμπιακό, ακριβώς μία εβδομάδα πριν υποδεχθεί την ερχόμενη Τετάρτη την πρωταθλήτρια Ισραήλ Χαποέλ Μπερ Σεβά. Ο Βίκτορ ξεκίνησε το ματς με 4-3-3, με τον Φορτούνη στον πάγκο, τον Μανιάτη στα χαφ και τους Σεμπά/Ντουρμάζ στα άκρα. Οι δύο τελευταίοι ήταν πολύ κεφάτοι στο α’ 45λεπτο έχοντας δύο σουτ στο δοκάρι έκαστος (22 και 26) και τον Ατρόμητο (στο πρώτο του εφετινό φιλικό) να σκοράρει κόντρα στην ροή του αγώνα και με την βοήθεια της τύχης από σουτ του Μπιτόλο, που βρήκε στο δοκάρι και την πλάτη του Καπίνο. Η ισοφάριση με σουτ του Μιλιβόγιεβιτς ήρθε άμεσα, αλλά κανείς δεν περίμενε την εικόνα του β μέρους.

2563345


(Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βίκτορ Σάντσεθ - Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Ο Δέλλας άλλαξε όλη την 11άδα, ενώ στο ματς μπήκε ο Φορτούνης, αλλά στα άκρα (στην θέση του Ντουρμάζ) καθώς ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θέλησε να αλλάξει σχηματισμό. Όταν βγήκε και ο Σεμπά (στην θέση του ο Πάρντο) ο Ολυμπιακός δεν είχε δημιουργία, ενώ εμφάνισε και πάλι κενά στην άμυνα του (αρκετά προβλήματα από την πλευρά του Φιγκέιρας) με τον Λε Ταλέκ να σκοράρει δύο φορές και να προβληματίζει τους φίλους του Ολυμπιακού.

2563314


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Τα γκολ: 27 Μπίτολο 1-0, 33 Μιλιβόγιεβιτς 1-1, 73 Λε Ταλέκ 2-1, 84 Λε Ταλέκ 3-1

Οι 11άδες

Ολυμπιακός (4-3-3): Καπίνο (46 Λεάλι) / Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας, Ντελα Μπέγια (46 Μαζουακού) / Μανιάτης (46 Ζντίελαρ), Μιλιβόγιεβιτς (74 Καμπιάσο), Μπουχαλάκης (63 Κασάμι) / Ντουρμάζ (46 Φορτούνης), Ιντέγιε, Σεμπά (63 Πάρντο).

2563308


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Ατρόμητος (4-2-3-1): Γκορμπούνοφ (46 Θεοδωράκης) / Κιβρακίδης (46 Γκουγκούδης), Ζησόπουλος (46 Φυτανίδης), Λαζαρίδης (46 Κοντοές), Μπίτολο (46 Κατράνης) / Μπάγκα (46 Κεϊτά), Ούμπιντες (46 Μπαστακός) / Ματέι (46 Στόιτσεφ), Γροντής (46 Ντιγκινί), Μπρίτο (46 Λημνιός) / Παπαδόπουλος (46 Λε Ταλέκ)

Οι «νέοι» ήταν ωραίοι

Ελκυστικό ποδόσφαιρο από το 20 και μετά έπαιξε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Τσβόλε της οποίας επικράτησε με 4-0, δημιουργώντας όμως και πολλές φάσεις. Ο Στραματσιόνι επέλεξε ένα σχήμα με 4-4-2 (το βασικό, όπως ξεκαθάρισε ο Στραματσιόνι με τους Λουντ-Γουακάσο πάντως όχι πάνω στην γραμμή αλλά να συγκλίνουν, ενώ ο Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε ότι θα χρησιμοποιεί και το 3-4-3 που έπαιξε στην Τουρκία) δίδυμο Μπεργκ-Ιμπάρμπο στην κορυφή, και τον Γουακάσο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τα «πράσινα». Μαζί με τον Λεντέσμα έδωσαν ποιότητα στο «τριφύλλι» βάζοντας και δύο απίθανα γκολ με καταπληκτικά σουτ, ενώ υπήρχε πίεση στο μισό του αντιπάλου.

2563317


(Ο Λεντέσμα σουτάρει για το 1-0 - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Όσο περνούσε ο καιρός και οι παίκτες έβρισκαν τα πατήματά τους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δημιουργούσαν καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή (Λουντ και Μπεργκ σκόραραν από συνεργασίες και ωραίες τελικές πάσες στην περιοχή από Χουλτ και Βιγιαφάνιες), με τον Παναθηναϊκό να δείχνει έτοιμος για τις αναμετρήσεις με την ΑΙΚ ή την Γιουρόπα (αύριο Πέμπτη στο Γιβραλτάρ η ρεβάνς του 1-0 των Σουηδών). Αυτός που ξεχώρισε από τις αλλαγές ήταν ο Βιγιαφάνιες με καταπληκτική ασσίστ στον Μπεργκ (εξαιρετική η συνεργασία τους σε όλα τα φιλικά) στο 4-0 να προβληματίζει τον προπονητή του ευχάριστα, για να το χωρέσει στο αρχικό σχήμα.

2563318


(Ο Γουακάσο στο 3-0 - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τα γκολ: 27 Λεντέσμα, 37 Λουντ, 40 Γουακάσο, 67 Μπεργκ.

2563293


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (4-4-2): Στιλ (83 Ο. Βλαχοδήμος) / Μέστο (73 Ρέις), Ιβανόφ, Κουτρουμπής (64 Μολέντο), Χουλτ (74 Νάνο) / Λουντ, Ζέκα (74 Στάικος), Λεντέσμα (78 Π. Βλαχοδήμος), Γουακάσο (64 Μπουμάλ) / Μπεργκ, Ιμπάρμπο (64 Βιγιαφάνιες)

Φάσεις κάνει, γκολ δεν βάζει

Η ΑΕΚ κέρδισε και στο 5ο φιλικό προετοιμασίας της, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, με τον αδύναμο πάντως Άρη Λεμεσού. Ο Δικέφαλος νίκησε 2-0 έχοντας 25 τελικές προσπάθειες (10 στο α’ μέρος) και τις 11 εντός εστίας με τον Βραζιλιάνο Γκόντφριντ να σταματά τους κιτρινόμαυρους σε απίθανα τετ α τετ τουλάχιστον 5 φορές. Ο Κετσπάγια δεν μπόρεσε πάντως να τεστάρει την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ και πάλι, αφού η Κυπριακή ομάδα έκανε ένα μόλις σουτ, ενώ η Σεντ Ετιέν την ερχόμενη Πέμπτη λογικά θα είναι πολύ πιο επιθετική.

2563304


(Πηγή: EUROKINISSI / ACTION IMAGES)

Για πρώτη φορά αγωνίστηκε ο Αλμέιδα (15 λεπτά), που παρότι ήταν εμφανώς βαρύς (ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε ότι θα είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα) έδειξε ότι έχει πολύ καλύτερα τελειώματα από τους άλλους επιθετικούς. Πλατέλας και Μπακασέτας ήταν και πάλι πολύ κινητικοί «χτυπώντας» την πόρτα της 11άδας.

2563205


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τα γκολ: ο Πέκχαρτ (12), που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης (ο Κετσπάγια στις δηλώσεις του είπε ότι είναι πιο μπροστά από τους άλλους φορ) και ο Τζανετόπουλος με εκπληκτικό σουτ στο 86.

Η 11άδα της ΑΕΚ (4-2-3-1): Ανέστης / Γκάλο (80 Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι (78 Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Ντιντάκ (72 Ντίαζ) / Σιμόες (70 Γαλανόπουλος), Γιόχανσον (80 Τζανετόπουλος) / Μπαρμπόσα (70 Πλατέλας), Μάνταλος (75 Αλμέιδα), Βάργκας (58 Μπακασέτας) / Πέκχαρτ (64 Αραβίδης)

2563212


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο ΠΑΟΚ πριν την αναμέτρηση με τον Άγιαξ την ερχόμενη Τρίτη, κάνει την δική του πρόβα τζενεράλε, την Πέμπτη στις 20.30 με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει αύριο στη Νορβηγία την ρεβάνς της νίκης του με 3-0 επί της Οντ και αν τα καταφέρει να προκριθεί τον περιμένει η ΑΖ Άλκμααρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ