ΣΠΟΡ

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης στα 102 μέτρα!

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης στα 102 μέτρα!
williamtrubridge.com

Ο Νεοζηλανδός Γουίλιαμ Τράμπριτζ θα μπορούσε να είναι ο πρωταγωνιστής του Λυκ Μπεσόν στην θέση του Ζαν Μαρκ Μπαρ στο "απέραντο γαλάζιο" του 1988. Γιατί κατάφερε να πραγματοποιήσει τις καταδύσεις που παρουσίασε ο Γάλλος σκηνοθέτης στην ταινία του με το 18ο παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης.

Ο 36χρονος αθλητής γεννήθηκε στην Αγγλία αλλά μετακόμισε σε ηλικία 18 μηνών στη Νέα Ζηλανδία και "έγινε ένα" με το γαλάζιο της θάλασσας. Αυτή την στιγμή είναι ο κορυφαίος καταδύτης του κόσμου και ο πρώτος που ξεπερνά τα 100 μέτρα σε ελεύθερη κατάδυση (χωρίς την βοήθεια σχοινιού).

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν και πάλι δικό του με 101 μέτρα από το 2010, και είχε προσπαθήσει να το καταρρίψει και το 2014, αλλά είχε εγκαταλείψει. Ο Γουίλιαμ Τράμπριτζ χρειάστηκε συνολικά 4 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα να κρατήσει την ανάσα του (έχει άλλωστε και το παγκόσμιο ρεκόρ στατικής και δυναμικής άπνοιας) σε μια ιδιαίτερα απαιτητική κατάδυση, χωρίς μάλιστα στάση, στην περιοχή Dean's Blue Hole στις Μπαχάμες.

WilliamTrubridge1


(Πηγή: wikipedia)

"Όταν έφτασα στον στόχο ενθουσιάστηκα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι έχω να κολυμπήσω άλλα 102 μέτρα προς την επιφάνεια!. Κάπου στην μέση της διαδρομής έχασα λίγο τις αισθήσεις μου από την υποξία, αλλά συγκεντρώθηκα, ηρέμησα και κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου".

Δείτε εδώ πλάνα από την συγκλονιστική προσπάθεια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ