Η FA ανακοίνωσε την πρόσληψη του Σαμ Αλαρντάις στην εθνική ομάδα
Η Αγγλική Ομοσπονδία κατέληξε στον αντικαταστάτη του Ρόι Χότζσον και ο Σαμ Αλαρντάις αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας για τα 2 επόμενα χρόνια και στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.
Ο 62χρονος πρώην τεχνικός πια της Σάντερλαντ ήταν η ισχυρότερη υποψηφιότητα τα τελευταία 24ωρα για να διαδεχθεί μετά από 24 ημέρες τον Χότζσον και την αποτυχία της Αγγλίας στο EURO, αν και σύμφωνα με την Daily Telegraph ήταν το νούμερο 2 στην σχετική λίστα της Ομοσπονδίας: η πρώτη επιλογή ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ, που όμως δεν θέλησε τελικά να αφήσει την Άρσεναλ.
Η Αγγλική Ομοσπονδία πλήρωσε αποζημίωση 3,5 εκατομμύρια στην Σάντερλαντ, που είχε συμβόλαιο με τον Αλαρντάις και είχε εκφράσει την αντίρρησή της για το γεγονός ότι η FA ξεκίνησε συνομιλίες μαζί του.

(Πηγή: Reuters / Lee Smith Livepic)
Ο Άλαρντάις ήταν και πάλι υποψήφιος για την θέση το 2006, μετά την εποχή του Σβεν Γκόραν Έρικσον, αλλά επιλέχθηκε τότε ο Μακ Λάρεν, ενώ είχε εκφράσει και την αντίθεσή του στην επιλογή Καπέλο, λέγοντας ότι η θέση αυτή πρέπει να πηγαίνει σε Άγγλο.

(Πηγή: Twitter)
Χωρίς να έχει καθίσει ποτέ σε πάγκο μεγάλης ομάδας ο "Big Sam" (Μπόλτον, Νιούκασλ, Μπλάκμπερν, Γουέστ Χαμ και Σάντερλαντ από το 1999 και μετά) θεωρείται μετρ στην ψυχολογία στα αποδυτήρια και στην ικανότητα του να δίνει κίνητρο στους παίκτες του. Πρώτος του αγώνας θα είναι στις 4 Σεπτεμβρίου με την Σλοβακία, για τα προκριματικά του ΠΚ.
SPONSORED
Ψηφιακός μετασχηματισμός Δικαιοσύνης – Τι αλλάζει σε ποινικό μητρώο, αρχεία και δικαστικές αίθουσες
09:36
«Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης»: Τι «έβγαλε» η δημόσια διαβούλευση για εκλογικό νόμο και «ΕΝΦΙΑ»
09:36
Hotel news: Τα πιο hot ξενοδοχειακά νέα έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τη σεζόν
09:30
Τραυματισμός 23χρονου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος: Μεταφέρθηκε στο «Θριάσιο»
09:09