ΣΠΟΡ

Συνωμοσία βλέπουν οι Κινέζοι λόγω Μέσι - Έπαιξε κανονικά στην Ιαπωνία αλλά όχι στο Χονγκ Κονγκ

Συνωμοσία βλέπουν οι Κινέζοι λόγω Μέσι - Έπαιξε κανονικά στην Ιαπωνία αλλά όχι στο Χονγκ Κονγκ
AP Photo/Eugene Hoshiko

Ξεχειλίζει η οργή των Κινέζων κατά του Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμη και για θεωρίες συνωμοσίας καθώς ο σταρ της μπάλας που δεν έπαιξε στον αγώνα στο Χονγκ Κονγκ συμμετείχε κανονικά σε φιλικό αγώνα στην Ιαπωνία.   

Το κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times κατηγόρησε τον Μέσι και την ομάδα του Ίντερ Μαϊάμι για «πολιτικά κίνητρα» με στόχο να «ντροπιάσουν» το Χονγκ Κονγκ.

Ο Μέσι παρέμεινε στον πάγκο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής (4/2) στην κινεζική ειδική διοικητική περιοχή, επικαλούμενος τραυματισμό.

Έπαιξε στο Τόκιο την Τετάρτη (7/2), με αποτέλεσμα ορισμένοι οπαδοί να αμφισβητήσουν την κατάστασή του.

Περίπου 38.000 οπαδοί στο στάδιο του Χονγκ Κονγκ αποδοκίμασαν και απαίτησαν επιστροφή χρημάτων όταν ο συνιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι Ντέιβιντ Μπέκαμ απευθύνθηκε στο κοινό στο τέλος του αγώνα της Κυριακής. Είχαν πληρώσει έως και 578 ευρώ για να παρακολουθήσουν τον 36χρονο Αργεντινό σούπερ σταρ.

Μόλις την περασμένη χρονιά ο Μέσι έγινε δεκτός σαν ροκ σταρ στο Πεκίνο όταν έπαιξε σε φιλικό της Αργεντινής με την Αυστραλία. Περισσότεροι από 68.000 φίλαθλοι πλήρωσαν έως 630 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέσι είναι εκπρόσωπος για πολλές κινεζικές εταιρίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ