ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Στον τελικό του Κυπέλλου οι πράσινοι - Πρόκριση 6-5 στα πέναλτι

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Στον τελικό του Κυπέλλου οι πράσινοι - Πρόκριση 6-5 στα πέναλτι
ΑΠΕ ΜΠΕ

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήραν οι πράσινοι σε μια ανατρεπτική αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι με ήρωα τον Ντραγκόφσκι.

«Ήρωας» ο Πολωνός, απέκρουσε τρία πέναλτι με τον ΠΑΟΚ κι έστειλε τον Παναθηναϊκό στον... ουρανό.

Ο Σαμάτα ήταν ο μοιραίος ποδοσφαιριστής για τους φιλοξενούμενους καθώς έστειλε άουτ το τελευταίο πέναλτι, με το Τριφύλλι να παίρνει την πρόκριση και τη Λεωφόρο να... παίρνει φωτιά.

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ είχε στείλει το ματς στην παράταση με γκολ του Ζίβκοβιτς, ο Κεντζιόρα τον έφερε αγκαλιά με την πρόκριση κάνοντας το 0-2 στον έξτρα χρόνια, αλλά στην τελευταία φάση της παράτασης ο Λημνιός σκόραρε κι έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Σπόραρ 0-0 (το έπιασε ο Κοτάρσκι)
Κουλιεράκης 0-1
Γερεμέγεφ 1-1
Μουργκ 1-2
Μπακασέτας 2-2
Κεντζιόρα 2-3
Κώτσιρας 3-3
Μεϊτέ 3-4
Μλαντένοβιτς 4-4
Ντεσπόντοφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Λημνιός 4-4 (το έστειλε άουτ)
Οζντόεφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Μαντσίνι 5-4
Μάρκος Αντόνιο 5-5
Αράο 5-5 (οριζόντιο δοκάρι και έξω)
Ότο 5-5 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Σένκεφελντ 6-5
Σαμάτα 6-5 (αστόχησε)

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με απρόοπτα και για τις δύο ομάδες. Λίγο πριν τη σέντρα ο Τσέριν ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός ενδεκάδας, με τον Βιλένα να παίρνει τη θέση του, ενώ μόλις στο 2ο λεπτό ο Μιχαηλίδης τραυματίστηκε σε ένα σπριντ και αντικαταστάθηκε από τον Κουλιεράκη.

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες λόγω της βροχής, με το ματς να είναι δυναμικό, με πολλές μονομαχίες, πολλά φάουλ και πολλά γεμίσματα από την άμυνα, λόγω της πίεσης των ομάδων ψηλά στο γήπεδο και το ρίσκο που υπήρχε λόγω του ολισθηρού αγωνιστικού χώρου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επιθετικός με τον Σβαμπ να έχει δύο καλές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, αλλά την πρώτη τον σταμάτησε ο Ντραγκόφσκι και τη δεύτερη ήταν άστοχος.

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε μετά το πρώτο μισάωρο κι έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Φώτη Ιωαννίδη στο 36' για να ακολουθήσει ένα δυνατό σουτ του Μπακασέτα και μια επικίνδυνη στιγμή για τον ΠΑΟΚ με σουτ του Τόμας που κόντραρε ο Ζέκα.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Πράσινους να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και τον Δικέφαλο να πιέζει για να πετύχει το γκολ που θα έφερνε στα ίσα την ημιτελική σειρά.

Και το κατάφερε στο 72' όταν ο Ζίβκοβιτς με άψογο πλασέ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Γιόνι Ότο από τα αριστερά.

Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τον ημιτελικό να οδηγείται σε ημίωρη παράταση. Εκεί ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος κέρδισε 5 κόρνερ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει εκ νέου κόντρα στη ροή του αγώνα, από το μοναδικό δικό του κερδισμένο κόρνερ στον έξτρα χρόνο.

Ο Ντεσπόντοφ το εκτέλεσε και ο Κεντζιόρα με κεφαλιά έκανε το 0-2 και έδωσε σκορ πρόκρισης στον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε για το γκολ που θα έστελνε το ματς στα πέναλτι, ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μπάμπα, που άφησε τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες. Ο Κουλιεράκης έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μαντσίνι στο 127', αλλά στο 129' ο Λημνιός σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του έκανε το 1-2 και έστειλε το ματς στη «ρώσικη ρουλέτα».

Η διαδικασία ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς, με τον Σπόραρ να χάνει το πρώτο πέναλτι, αλλά ο Ντραγκόφσκι έπιασε τρία πέναλτι τα οποία έδιναν την πρόκριση στον ΠΑΟΚ, ενώ στο τέλος ο Σαμάτα αστόχησε και ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ