ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: Θα σταματήσω το άλμα εις μήκος εάν περάσουν αυτή την αλλαγή

Μίλτος Τεντόγλου: Θα σταματήσω το άλμα εις μήκος εάν περάσουν αυτή την αλλαγή
«Βόμβα» αποχώρησης από το άθλημα του μήκους από τον Μίλτο Τεντόγλου ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρώσει το νέο του θρίαμβο κατακτώντας άλλο ένα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, δεν δίστασε να μιλήσει ακόμη και για αποχώρηση από το άθλημά του, εάν η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχωρήσει σε αλλαγή του κανονισμού της βαλβίδας.

«Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση και αυτή βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα», τόνισε ο Τεντόγλου μετά τη λήξη του αγώνα.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: «Χρυσός» ο Τεντόγλου με άλμα στα 8,22 μ.

https://www.instagram.com/reel/C4A13CEMSVX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η «βόμβα» όμως, ήρθε λίγο πιο κάτω στις δηλώσεις του, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αλλαγή που σκέφτεται να κάνει η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου στο άλμα εις μήκος:

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν», πρόσθεσε για να καταλήξει πως, «...αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ