ΣΠΟΡ

Νίκη 1-0 για ΠΑΟ, "λευκή ισοπαλία" η ΑΕΚ και ήττα 1-0 για τον ΠΑΣ στην Ευρώπη

Νίκη 1-0 για ΠΑΟ, "λευκή ισοπαλία" η ΑΕΚ και ήττα 1-0 για τον ΠΑΣ στην Ευρώπη
Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έδωσε την πρώτη νίκη του τριημέρου για την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, με το 1-0 επί της ΑΙΚ Στοκχόλμης. Η ΑΕΚ πήρε αποτέλεσμα στην Γαλλία, 0-0 με την Σεντ Ετιέν, ενώ ο ΠΑΣ έκανε μια ακόμη καλή εμφάνιση και άντεξε στην πίεση της ΑΖ χάνοντας μόνο 1-0.

Το πρώτο βήμα ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός είχε την διάθεση να κάνει παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο, αλλά πλην του Λεντέσμα, που ήταν πολύ καλός, δεν πήρε ανάπτυξη από τα άκρα στο 3-5-2, που επέλεξε ο Σταραμτσιόνι. Η ΑΙΚ πάντως φανερά ήρθε στην Αθήνα για να αποσπάσει ισοπαλία. Ο Ιμπάρμπο είχε την καλύτερη στιγμή των «πρασίνων» σε τετ α τετ από μπαλιά του Λεντέσμα, ενώ μάλλον σωστά φωνάζει για ένα πέναλτυ στον Μπεργκ.

2567645


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ο Στραματσιόνι άλλαξε σχηματισμό στο β μέρος με τον Βιγιαφάνιες αντί του Κουτρουμπή και τον Αργεντινό πίσω από το επιθετικό δίδυμο. Ο Παναθηναϊκός πίεσε περισσότερο, αλλά δίχως την καθαρή ευκαιρία, ενώ αντίθετα ο Στιλ δύο φορές στο 57 και στο 75 έκανε σωτήριες επεμβάσεις.

2567650


(Πηγή: EUROKINISSI)

Φτάσαμε έτσι στο 79 και από την σέντρα του Μέστο, ο Μολέδο με πολύ ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Κυνήγησε και 2ο τέρμα με την βοήθεια και του κόσμου του, αλλά ο Παναθηναϊκός τελικά θα πάει την ερχόμενη Πέμπτη στην Σουηδία με αυτό το 1-0, έχοντας δείξει πάντως ότι είναι καλύτερη ομάδα από τους Σουηδούς και ότι υστερεί (φυσιολογικά) μόνο στον ρυθμό.

2567666


(Το "χρυσό γκολ του Μολέδο" - Πηγή: EUROKINISSI)

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (3-5-2): Στιλ / Κουτρουμπής (46 Βιγιαφάνιες), Ιβάνοφ, Μολέδο / Μέστο, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (70 Λέτο), Χουλτ / Ιμπάρμπο (88 Λουντ), Μπέργκ.

Επιτυχημένη επιστροφή στην Ευρώπη

Η ΑΕΚ καλά στημένη στο γήπεδο κράτησε μπάλα στα πρώτα 45 λεπτά και δεν επέτρεψε στην Σεντ Ετιέν να έχει ξεκάθαρη ευκαιρία, αντίθετα η Ένωση με τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον είχαν τις καλύτερες φάσεις του αγώνα, πριν κλείσει το ημίχρονο με την Σεντ Ετιέν να απειλεί (μόνο τότε) με την σειρά της τον Ανέστη, που όμως κράτησε το μηδέν.

sentaek1


(Πηγή: Twitter)

Ο Κετσπάγια έριξε τον Μπακασέτα στο β μέρος αντί του Πέκχαρτ με τον Έλληνα παίκτη να έχει την πρώτη ευκαιρία στο β μέρος, όμως οι στεφανουά στην συνέχεια ανέβασαν ρυθμό και υποχρέωσαν την ΑΕΚ να αμύνεται με τον Ανέστη να δηλώνει παρών και την άμυνα του Δικέφαλου να πιέζεται. Ο Κετσπάγια πρόσθεσε ένα ακόμη χαφ με την παρουσία του Γαλανόπουλου και αποδιοργάνωσε εκ νέου τους γηπεδούχους.

2567711


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ο Δικέφαλος πήρε το μηδέν εκτός έδρας με πολύ καλή τακτική καθοδήγηση απέναντι σε μια ομάδα, που φάνηκε ιδιαίτερα απειλητική μόνο στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους και στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο δίπλα της η ΑΕΚ μπορεί να την αποκλείσει στην επιστροφή της στην Ευρώπη.

Η 11άδα της ΑΕΚ (4-2-3-1): Ανέστης / Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ / Σιμόες, Γιόχανσον / Μάνταλος (82 Πλατέλας), Μπαρμπόσα, Βάργκας (67 Γαλανόπουλος) / Πέκχαρτ (46 Μπακασέτας).

'Ηττα 1-0 ο ΠΑΣ και ελπίζει

H Άλκμααρ ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα και πίεσε από το ξεκίνημα του αγώνα. Για λίγο στο μέσο του ημιχρόνου η ομάδα του Πετράκη κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή, όμως στο 36 δέχθηκε το γκολ από στημένο με την κεφαλιά του Λουκάσεν, με τους Ολλανδούς να πιέζουν και για 2ο γκολ δίχως όμως να το πετύχουν.

2567692


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ίδια ακριβώς εικόνα και στο β 45λεπτο με έντονη πίεση της ΑΖ, που όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει και τον Πασχαλάκη όποτε χρειάστηκε να είναι σε ετοιμότητα. Στο τελευταίο 15λεπτο ο ΠΑΣ πάτησε και την αντίπαλη περιοχή έχοντας μια καλή φάση με τον Μαμπουλού. Το 1-0 δεν είναι απαγορευτικό σκορ, όμως οι Γιαννιώτες θα πρέπει στο Περιστέρι να ελαχιστοποιήσουν τα αμυντικά τους λάθη, απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, που δείχνει ικανή να σκοράρει και εκτός έδρας.

2567695


(Πηγή: EUROKINISSI)

Η 11άδα του ΠΑΣ (3-5-2): Πασχαλάκης,/ Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος. / Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (61 Κούτρης), Ακόστα, Ναδάλες / Γιάκος (74 Δώνης), Φερφελής (50 Μαμπουλού).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ