ΣΠΟΡ

Επαγγελματίας παίκτης ηλεκτρονικών ο νικητής του καλύτερου γκολ της FIFA!

Επαγγελματίας παίκτης ηλεκτρονικών ο νικητής του καλύτερου γκολ της FIFA!
ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / WILDES BARBOSA

Ο Βραζιλιάνος Βεντέλ Λίρα ήταν ο θριαμβευτής του περυσινού διαγωνισμού της FIFA για το ωραιότερο γκολ της χρονιάς. Λίγους μήνες αργότερα ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση για να γίνει επαγγελματίας παίκτης ηλεκτρονικών παιχνιδιών!

Με δάκρυα στα μάτια είχε παραλάβει το Puskas FIFA Award καθώς το γκολ με ψαλιδάκι είχε υπερισχύσει εκείνων του Μέσι και του Τέβες στον διαγωνισμό για την Χρυσή Μπάλα. Ο άγνωστος Βεντέλ Λίρα ήταν πλέον διάσημος (δείτε εδώ το γκολ, που του χάρισε την πρωτιά).

Και όμως το βραβείο αυτό δεν του έφερε τύχη. Λίγους μήνες μετά την απονομή, πάλι με δάκρυα, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση εξαιτίας των πολλών τραυματισμών.

GettyImages 504561430


(Πηγή: Getty Images / Philipp Schmidli)

Όμως η αγάπη του για το ποδόσφαιρο θα τον κάνει να συνεχίσει να «αγωνίζεται» έστω και στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και όπως λέει θα επιχειρήσει να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIFA στις κονσόλες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

«Στην ζωή μου είχα δύο όνειρα. Ένα εφικτό και ένα σχεδόν ανέφικτο. Το τελευταίο ήταν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να κερδίσω τρόπαια. Δεν είναι εύκολο όμως να πετύχεις στην Βραζιλία. Δοκίμασα 15 χρόνια και είχα καλές και κακές στιγμές. Έπαιξα με σταρ. Όμως το 95% των ποδοσφαιριστών, που μένουν στην χώρα δεν τα καταφέρνουν» αποκάλυψε ο Λίρα μιλώντας στον Βραζιλιάνικο Τύπο.

16143887


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / WILDES BARBOSA)

«Από μικρός όμως είχα και το όνειρο να γίνω επαγγελματίας παίκτης ηλεκτρονικών» πρόσθεσε. «Δεν θα μπορούσα να εγκαταλείψω την μπάλα και ο Θεός μου δωσε την ευκαιρία να συνεχίσω, έστω και έτσι» ολοκλήρωσε ο 27χρονος Βραζιλιάνος, που ήδη έχει κερδίσει στο παρελθόν τον παγκόσμιο πρωταθλητή FIFA στην κονσόλα, Αμντουλαζίζ Αλσεχρί με 6-1 σε φιλική πάντως αναμέτρηση.

Διαβάστε σχετικά

Στον Βραζιλιάνο Λίρα το βραβείο Πούσκας για το καλύτερο γκολ της χρονιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ