ΣΠΟΡ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0: «Κιτρινόμαυρη» νίκη στο 91' - Συνεχίζει στην κορυφή των Play Off η «Ένωση»

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0: «Κιτρινόμαυρη» νίκη στο 91' - Συνεχίζει στην κορυφή των Play Off η «Ένωση»

Παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν τη νίκη 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Με κορυφαίο τον Γιώργο Αθανασιάδη που μπήκε εκτάκτως στη θέση του Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ και «χρυσό σκόρερ» τον Ελίασον στο 91', η «Ένωση» νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και «τελείωσε» τους Πειραιώτες από τη μάχη του τίτλου στη 2η αγωνιστική των Play Off.

Η ΑΕΚ έφτασε τους 65 βαθμούς και διατήρησε το +2 από τον ΠΑΟΚ που νωρίτερα «πέρασε» από τη Λεωφόρο με νίκη 3-2 επί του Παναθηναϊκού, ενώ «ξέφυγε» με 6 βαθμούς από τους «πράσινους» και 8 από τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με κυριαρχία της ΑΕΚ, αλλά τον Ολυμπιακό να δημιουργεί και να χάνει τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες! Στο 9΄ από σέντρα του Φορτούνη μόνος στο δεύτερο δοκάρι ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε με το δεξί χέρι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+2΄) από λάθος του Ρότα, ο Ποντένσε πέρασε την ασίστ στον Ελ Κααμπί ο οποίος πλάσαρε, όμως και πάλι ο Αθανασιάδης ήταν εκεί, αυτή τη φορά με το αριστερό χέρι. Γίνεται σαφές ότι ο Έλληνας γκολκίπερ που έχει δεχθεί πολύ έντονη κριτική εφέτος, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ο άνθρωπος στον οποίο οφειλόταν το «μηδέν» παθητικό της Ένωσης στο πρώτο 45λεπτο. Ο Αθανασιάδης βρέθηκε συγκυριακά στο αρχικό σχήμα, καθώς στην χθεσινή (Σάββατο) προπόνηση, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αποστολής.

Στις ευκαιρίες αυτές η ΑΕΚ είχε να αντιπαρατάξει ένα ελεύθερο σουτ-άουτ του Γκατσίνοβιτς στο 26΄ μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και μία-δύο περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να έχει πάρει καλύτερη απόφαση ο Πινέδα. Ωστόσο, ευκαιρία «καθαρή» δεν δημιουργήθηκε, ενώ η Ένωση είχε μείνει μακριά από τα γνωστά επιθετικά της στάνταρ με μόλις 3 τελικές προσπάθειες, οι δύο εντελώς ακίνδυνες.

Στο β΄ ημίχρονο η εικόνα ήταν αντίστοιχη. Η ΑΕΚ κρατούσε τη μπάλα στην κατοχή της αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία. Στο 64΄με βαθιά μπαλιά ο Άμραμπατ προσπάθησε να αξιοποιήσει την ταχύτητα του Λιβάι, όμως ο Τζολάκης πρόλαβε τελευταία στιγμή με έξοδο τον στράικερ των γηπεδούχων. Η μεγάλη ευκαιρία ήταν και πάλι για τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ με κεφαλιά του Ζέλσον Μαρτίνς από τη μικρή περιοχή να φεύγει ψηλά άουτ στο 65΄.

Ακόμα κι όταν ο Στίβεν Τσούμπερ σούταρε στο δοκάρι προ κενής εστίας από τη μικρή περιοχή (!) δεν θα μετρούσε το γκολ, καθώς ο Ελβετός βρισκόταν σε εμφανή θέση οφσάιντ. Αυτή η φάση έγινε στο 77΄ όταν ο Αλμέιδα πήρε το ρίσκο της ταυτόχρονης χρησιμοποίησης Πόνσε και Γκαρσία, μετατοπίζοντας τον Πινέδα στη θέση του δεξιού μπακ.

Στο 82΄ ο Γιώργος Αθανασιάδης έσωσε ξανά την ΑΕΚ σε τετ-α-τετ με τον Τσικίνιο, ενώ στην επαναφορά ο Γιόβετιτς που πήρε το «ριμπάουντ» έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 88΄ το σουτ του Γιόβετιτς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, στο 90+1΄ ο Μάνταλος πέρασε έξοχη κάθετη στον Ελίασον, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Τζολάκη και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Το ντέρμπι έκριναν οι δύο αλλαγές του Αλμέιδα σε μία εξέλιξη που ίσως αποβεί κομβική για την έκβαση του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)

Κίτρινες:
Σιμάνσκι - Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης, Ροντινέι

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77΄ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71΄ Μάνταλος), Άμραμπατ (71΄ Τσούμπερ), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (71΄ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα, Γκαρσία (87΄ Λιούμπιτσιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90+3΄ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (77΄ Γιόβετιτς), Μασούρας (61΄ Ζέλσον), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61΄ Ναβάρο)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League και η βαθμολογία:

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0
Άρης - Λαμία 3-1

Η βαθμολογία (σε 28 αγώνες)
1. ΑΕΚ 65
2. ΠΑΟΚ 63
3. Παναθηναϊκός 59
4. Ολυμπιακός 57
5. Άρης 48
6. Λαμία 34

*Ο αγώνας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, κατακυρώθηκε υπέρ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, με τέρματα 0-3.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ