ΣΠΟΡ

Νότια Αφρική: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 24χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή στη διάρκεια ληστείας

Νότια Αφρική: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 24χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή στη διάρκεια ληστείας
Muzi Ntombela/BackpagePix via AP

Ο 24χρονος Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής Λουκ Φλερς δολοφονήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ από άγνωστους δράστες που επιχείρησαν να του κλέψουν το αυτοκίνητο ενώ βρισκόταν σε πρατήριο καυσίμων.

Ο Φλερς, ο οποίος έπαιζε ως σέντερ μπακ για την Νοτιοαφρικανική ομάδα Κάιζερ Τσιφς, εκπροσώπησε τη Νότια Αφρική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο 24χρονος διεθνής ποδοασφαιριστής πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας ληστείας, με τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας να μην έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από την αστυνομία. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε πρατήριο καυσίμων το βράδυ της Τετάρτης (3/4) στο προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο 24χρονος περίμενε να τον εξυπηρετήσουν όταν τον πλησίασαν άγνωστοι ένοπλοι, οι οποίοι τον ανάγκασαν να βγει από το όχημα. Ένας από τους υπόπτους διέφυγε από τη σκηνή με το αυτοκίνητο του Φλερς μετά τον πυροβολισμό.

«Οι ύποπτοι τον σημάδεψαν με ένα πυροβόλο όπλο και τον έβγαλαν από το όχημά του και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν μια φορά στο πάνω μέρος του σώματος», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γκαουτένγκ, αντισυνταγματάρχης Μαβέλα Μασόντο, στα τοπικά ΜΜΕ.

Η ομάδα του, Κάιζερ Τσιφς, λέει ότι ο θάνατος ήταν «τραγικός». Ανέφερε ότι η αστυνομία χειρίζεται το θέμα και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ