ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: Τελετή Έναρξης με Ζιζέλ και πυροτεχνήματα!

Ρίο 2016: Τελετή Έναρξης με Ζιζέλ και πυροτεχνήματα!
Το θρυλικό Μαρακανά Reuters / Ricardo Moraes TPX IMAGES OF THE DAY

Όσο και αν προσπάθησαν οι διοργανωτές διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες και πληροφορίες από την πρόβα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, στην οποία κεντρικό ρόλο θα παίξει και το σούπερ μόντελ της Βραζιλίας, Ζιζέλ. 

3000 ήταν οι καλεσμένοι στην πρόβα της Τελετής των Αγώνων και βέβαια δύσκολα να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα. Οι πρώτες εικόνες από την παράσταση που θα καθηλώσει την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Βραζιλίας) την υφήλιο, διέρρευσαν στο Διαδίκτυο δίνοντας μας την αίσθηση μια τελετής γεμάτης λάμψη και πανδαισία χρωμάτων.

openingceremony1


(Πηγή: Instagram)

Όπως μετέφεραν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, κεντρικό ρόλο θα παίξει και το σούπερ μόντελ της χώρας Ζιζέλ Μπούντχεν, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Αυτή την φορά θα υποδυθεί τον ρόλο του θύματος σε ένοπλη ληστεία στους δρόμους του Ρίο, ενώ θα ακούγεται το τραγούδι, "the girl from Ipanema"...

gisele


(Πηγή: Instagram)

openingceremony9


(Πηγή: Instagram)

Οι διοργανωτές θέλησαν μέσα από το σκετς να δείξουν μια πλευρά της ζωής της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, που έχει κοστίσει στην χώρα και ο τρόπος που οι δυνάμεις της Αστυνομίας θα καταδιώξουν τους κλέφτες και θα σώσουν την Ζιζέλ, θα στείλει το μήνυμα της ασφάλειας σε όλο τον κόσμο.

openingceremony5


(Πηγή: Instagram)

Μιλώντας στο BBC ο σκηνοθέτης της παράστασης Λεονάρντο Καετάνο έδωσε κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω για αυτήν: θα είναι χωρισμένη σε τρία κεντρικά κομμάτια. Το πρώτο θα είναι μια έκκληση για παγκόσμια ειρήνη. Και θα μεταφέρει στα πέρατα της υφηλίου τον τρόπο που οι Βραζιλιάνοι φιλοξενούν τους επισκέπτες.

openingceremony7


(Πηγή: Instagram)

Το 2ο θα έχει τον τίτλο, "κήπος" και θα συνδυάζει εικόνες από το τροπικό δάσος της χώρας με τα χρώματα και την αίσθηση της χαράς, ενώ στο 3ο μέρος της παράστασης θα δίνεται έμφαση στην εργατικότητα και την ευρηματικότητα του λαού της Βραζιλίας.

openingceremony8


(Πηγή: Instagram)

Και βέβαια όλο το σκηνικό πριν την είσοδο των 12 χιλιάδων αθλητών, θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά πυροτεχνήματα: 3 τόνοι και 109 εκτοξευτές θα κάνουν μέρα τον ουρανό πάνω από το στάδιο Μαρακανά.

openingceremony3


(Πηγή: Instagram)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ