ΣΠΟΡ

Την ημέρα που ο Μαραντόνα συνάντησε σε μυστικό ραντεβού τον Πελέ

Την ημέρα που ο Μαραντόνα συνάντησε σε μυστικό ραντεβού τον Πελέ

Ο  Πελέ αγκαλιάζει τον Ντιέγκο Μαραντόνα, στο στάδιο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο, 8 Αυγούστου 1987

AP Photo/Dave Caulkin

Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Τρίτη (9/4) από τη συνάντηση κορυφής, ανάμεσα στους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πελέ και Μαραντόνα συναντήθηκαν στις 9 Απριλίου 1979 σε ένα μυστικό ραντεβού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το ραντεβού έγινε μετά από επιθυμία του Αργεντιού τότε παίκτη της Αρχεντίνος Τζούνιορς, Ντιέγκο Μαραντόνα όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo Deportivo».

Ο Πελέ, που πέθανε το 2022, ήταν 20 χρόνια μεγαλύτερος από τον Μαραντόνα, που πέθανε το 2020. Ο Αργεντινός δεν είχε γεννηθεί όταν ο Βραζιλιάνος κέρδισε το Μουντιάλ στη Σουηδία το 1958 και ήταν δέκα ετών όταν κατέκτησε το τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό το 1970.

Ο Μαραντόνα στράφηκε το 1979 σε έναν από τους βασικούς συντάκτες της εφημερίδας «El Grafico» και ο φίλο του, Γκιγιέρμο Μπλάνκο, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του να συναντήσει τον Πελέ, χωρίς να το μάθει κανείς.

Έτσι, μετά τον αγώνα Ουρακάν-Αρχεντίνος Τζούνιορς ο Μπλάνκο και Μαραντόνα έφυγαν με πτήση για το αεροδρόμιο Ezeiza, όπου τους περίμενε ο πατέρας του Μαραντόνα. ο φωτογράφος Ρικάρντο Αλφιέρι, φίλος του Πελέ και ο μάνατζέρ του τότε, ο αείμνηστος Ζόρζε Τσιτερσπίλερ.

Όλοι έμειναν στο ξενοδοχείο Palace, στην Κοπακαμπάνα. Οι δημοσιογράφοι σε δίκλινο δωμάτιο και ο Μαραντόνα με τους δικούς του σε ένα τρίκλινο, ενώ ο Βραζιλιάνος, στο μεταξύ, τους περίμενε στην έπαυλη του δισεκατομμυριούχου Αλφρέντο Σάαντ, όπου διέμενε όταν ταξίδευε στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Ο Βασιλιάς» συμβούλεψε τον διάδοχό του στον ποδοσφαιρικό θρόνο και του είπε «ποτέ» να μην δίνει σημασία «όταν σου λένε ότι είσαι ο καλύτερος», αφού «την ημέρα που θα νιώσεις καλύτερα θα σταματήσεις να είσαι ο καλύτερος» και ότι «η φυσική κατάσταση είναι το εργαλείο της δουλειάς σου».

Ο Πελέ του έδωσε το ρολόι του, μια φανέλα της Βραζιλίας, υπέγραψε μια μπάλα και του έδωσε το μετάλλιο που του είχαν δώσει στον αποχαιρετισμό του στον Κόσμο της Νέας Υόρκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ