ΣΠΟΡ

Στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Επιβλήθηκε του Σβέρεφ

Στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Επιβλήθηκε του Σβέρεφ

Τσιτσιπάς και Κατσάνοφ έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν σε επίπεδο ATP, με την προϊστορία να... ευνοεί τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος προηγείται στις νίκες με 7-1. 

AP Photo

Η προέλαση του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της κατηγορίας ATP Masters 1000 που διεξάγεται στο Μόντε Κάρλο συνεχίζεται...

Μολονότι... «καρδιοχτύπησε» στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε σήμερα (11/4) τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 5 στον κόσμο) με 7-5, 7-6(3), σε αναμέτρηση για τους «16» της χωμάτινης διοργάνωσης που κράτησε περίπου 2 ώρες και επτά λεπτά, και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς.

Εκεί ο 25χρονος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος κατέβαλε στον ρωσικό «εμφύλιο» για τους «16» την αντίσταση του συμπατριώτη του (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη), Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με 6-3, 7-5.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στις... λεπτομέρειες, καθώς οι δύο αντίπαλοι κρατούσαν το σερβίς τους μέχρι και το 11ο γκέιμ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5. Τότε ο Έλληνας πρωταθλητής «έσπασε» το σερβίς του Ζβέρεφ και «έκλεισε» το σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά που έκανε "break" στο δεύτερο και το τέταρτο γκέιμ και, κρατώντας το δικό του σερβίς, προηγήθηκε 5-0. Στη συνέχεια ο Ζβέρεφ αντέδρασε και, «σπάζοντας» το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή στο έβδομο και το ένατο γκέιμ, ισοφάρισε 5-5. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για το 6-5, αλλά ο Γερμανός «απάντησε», με αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ζβέρεφ προηγήθηκε 2-1, αλλά στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς πήρε τρεις διαδοχικούς πόντους για το 4-2. Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 4-3, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής με τρεις σερί πόντους «έγραψε» το 7-3 και πήρε το σετ και τη νίκη-πρόκριση στους «8».

Τσιτσιπάς και Κατσάνοφ έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν σε επίπεδο ATP, με την προϊστορία να... ευνοεί τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος προηγείται στις νίκες με 7-1. Ο Ρώσος πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στην προτελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, στους «16» για το περυσινό «χιλιάρι» τουρνουά του Μαϊάμι, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που... γέλασε στην τελευταία «μονομαχία» τους, στους προημιτελικούς του τουρνουά Masters 1000 στο Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ