ΣΠΟΡ

Φερνάντο Σάντος: Απολύθηκε από τη Μπεσίκτας - Υποψήφιος και για την Εθνική Ελλάδος

Φερνάντο Σάντος: Απολύθηκε από τη Μπεσίκτας - Υποψήφιος και για την Εθνική Ελλάδος

 Ο Πορτογάλος προπονητής, Φερνάντο Σάντος 

AP Photo/Andrew Medichini

Μόλις τρεις μήνες έμεινε στην Τουρκία ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός απολύθηκε από τον πάγκο της Μπεσίκτας, λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων της ομάδας της Κωνσταντινούπολης επί ημερών του. Ο Σάντος πρόλαβε να «κοουτσάρει» τους «αετούς» σε μόλις 15 αναμετρήσεις.

Το αποτέλεσμα που έφερε το οριστικό τέλος, ήταν το 1-1 με την Σαμσουνσπόρ. Έτσι και αλλιώς η Μπεσίκτας εδώ και καιρό ήταν έτοιμη να απολύσει τον Σάντος και το αποτέλεσμα αυτό επιτάχυνε τη διαδικασία.

Από τις αρχές Ιανουαρίου ήταν στον πάγκο της ο Πορτογάλος, έχοντας 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Η ανακοίνωση της Μπεσίκτας αναφέρει:

«Χωρίσαμε τους δρόμους μας με τον Φερνάντο Σάντος. Τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του και του ευχόμαστε καλή τύχη στο μέλλον. Ο Σερντάρ Τορπακτεπέ θα είναι ο υπηρεσιακός τεχνικός μέχρι το τέλος της σεζόν».

Αυτή είναι η δεύτερη απόλυση για τον Σάντος μέσα στους τελευταίους μήνες, καθώς τον Σεπτέμβριο είχε απομακρυνθεί από την Εθνική Πολωνίας.

Πλέον, ο 69χρονος κυκλοφορεί ελεύθερος, την ώρα που η Εθνική Ελλάδας δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τον τεχνικό της με τον Γκουστάβο Πογιέτ να έχει ήδη μπει σε κατάσταση stand by χωρίς συμβόλαιο.

Από την άλλη, ο Σάντος υπήρξε από τους πιο επιτυχημένους Ομοσπονδιακούς στη χώρα μας και το όνομά του ήδη βρίσκεται στη «γαλανόλευκη» λίστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ