Ιράν: Απαγόρευσε πάλι στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου
H λίγκα του Ιράν απαγόρευσε πάλι σήμερα (23/4) την παρουσία γυναικών στο στάδιο Yadegar Imam στην πόλη Ταμπρίζ, στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, αφού τους είχε επιτρέψει την είσοδο για πρώτη φορά στις 12 Απριλίου.
«Σύμφωνα με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σχετικά με τις γυναίκες και την έλλειψη εγγύησης για την ασφάλεια των σεβαστών κυριών στους δρόμους που περιβάλλουν το στάδιο, οι κυρίες δεν μπορούν να γίνουν δεκτές μέχρι να εξαλειφθούν τα προβλήματα», ανέφερε η ανακοίνωση , σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA.
Στην πόλη Ταμπρίζ, οι γυναίκες είχαν πάρει άδεια να μπουν στο «Yadgar Imam Stadium», για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Κλαμπ Τράκτορ και Ζομπ Αχαν, για την 23η αγωνιστική του «Iran Pro League», που διεξήχθη στις 12 Απριλίου.
Για 40 χρόνια, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν επέτρεπε στις γυναίκες να παρευρεθούν στα γήπεδα, ένα ταμπού που έσπασε το 2019 σε αγώνα Ιράν-Καμπότζης όπου παρακολούθησαν 3.500 γυναίκες, υπό την πίεση της FIFA.
Μετά από αυτή την απόφαση, οι αρχές έδωσαν σταδιακά άδεια στους συλλόγους να δέχονται γυναίκες σε αγώνες.
Η Ταμπρίζ Τράκτορ ήταν η τελευταία ομάδα που έλαβε αυτή την άδεια, η οποία διήρκεσε μόνο έναν αγώνα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ραϊσί: Μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν θα αλλάξει τις συνθήκες
Ιρανός ΥΠΕΞ: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μεγάλες καταστροφές στην Πορτογαλία από την καταιγίδα Κριστίν - Ζημιές δισεκατομμυρίων
21:34
Η Ιορδανία δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιεί το έδαφός της για επίθεση στο Ιράν
21:27
Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και ρήγμα 200 μέτρων στην Ιονία Οδό (pics&vids)
21:20
Απόθεμα σπάνιων γαιών επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ - Στόχος η μείωση της εξάρτησης από την Κίνα
21:16