ΣΠΟΡ

Champions League: ο ΠΑΟΚ καλύτερος αλλά έχασε από τον Άγιαξ και αποκλείστηκε

Champions League: ο ΠΑΟΚ καλύτερος αλλά έχασε από τον Άγιαξ και αποκλείστηκε
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Άγιαξ, όμως κλώτσησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο α μέρος να τον αποκλείσεi, είχε και δοκάρι στην επανάληψη και με ένα "αυστηρό" πέναλτυ στο 45 και την πρώτη μόλις φάση του Αίαντα στο β ημίχρονο έχασε με 2-1 και αποχαιρέτησε τα play off του Champions League. Θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής του Europa League μαζί με τον Ολυμπιακό (χωρίς εκπρόσωπο η Ελλάδα στην κορυφαία διοργάνωση μετά από πολλά χρόνια - σεζόν 1996-97).

Ο ΠΑΟΚ έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στο ματς με το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ από τον Αθανασιάδη στο 4, που τιμώρησε το κενό στην άμυνα του Άγιαξ σε κόρνερ.

2569569


(Το γκολ του Κλάους - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Στην συνέχεια ο Δικέφαλος χτυπούσε στην κόντρα και θα μπορούσε πάλι με τον Κλάους να τελειώσει το ματς στο 23 και στο 25, και στα δύο τετ α τετ όμως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε, όπως και σε σουτ του Σάκχοφ από το ύψος της περιοχής.

2569640


(Ο Σίλεσεν σταματά τον Αθανασιάδη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Και το πλήρωσε στο 44 με τον Άγγλο διαιτητή Τέιλορ να δίνει ένα απίθανο πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Λέοβατς στον Φιρχέφερ και στο οποίο ο Κλάασεν ευστόχησε για τον Άγιαξ που ισοφάρισε στο σκορ του πρώτου αγώνα σε 1-1.

2569661


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Τελείως διαφορετική εικόνα στο β ημίχρονο, αφού φανερά πια ο ΠΑΟΚ θέλησε να μην απειληθεί ούτε στο ελάχιστο από τον Άγιαξ και να ψάξει μια φάση, που την έκανε στο 76 με τον Μυστακίδη, που είχε μπει αλλαγή και πήρε κεφαλιά από τρεις παίκτες, αλλά σταμάτησε στο δοκάρι.

O Άγιαξ χωρίς φάση στο β μέρος, πέτυχε και 2ο γκολ με τον Κλάασεν στο 87 και με το 1-2 έστειλε τον Δικέφαλο στα play off του Europa League.

Η 11άδα του ΠΑΟΚ (4-3-3): Γλύκος / Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς / Τσίμιροτ, Χαρίσης (84 Μπίσεσβαρ), Σάκχοφ (89 Κουλούρης) / Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες (70 Μυστακίδης), Αθανασιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ