ΣΠΟΡ

Europa League: πρόκριση στην Σουηδία για τον ΠΑΟ, αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον ΠΑΣ

Europa League: πρόκριση στην Σουηδία για τον ΠΑΟ, αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον ΠΑΣ
EUROKINISSI

Ένας πολύ σοβαρός Παναθηναϊκός πέρασε με 2η νίκη και από την Σουηδία αποδεικνύοντας ότι είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΙΚ και με το 2-0 προκρίθηκε, με 2 νίκες, στα play off του Europa League. Στο Περιστέρι ο ΠΑΣ προηγήθηκε, όμως η ΑΖ είναι καλύτερη ομάδα και έβαλε 2 γκολ τελειώνοντας την πολύ καλή πάντως παρθενική παρουσία των Γιαννιωτών σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

"Ευρωπαίος" Παναθηναϊκός

Στα πρώτα 45 λεπτά η ΑΙΚ είχε καλύτερο ρυθμό (λόγω πρωταθλήματος και αγωνιστικού χώρου), αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν σαφέστατα πιο ποιοτικός. Αν εξαιρέσει κανείς το διάστημα 1-10 και 40-45 οι «πράσινοι» δεν ένιωσαν καν την πίεση των Σουηδών, ενώ σε αυτά τα 15 λεπτά απλά κάποια γεμίσματα «ζέσταναν» τον Στιλ.

2570217


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός είχε και μπάλα στα πόδια του στο υπόλοιπο διάστημα αλλά και πάλι δεν έβρισκε την σωστή τελική πάσα για να βγάλει ευκαιρία στην εστία της ΑΙΚ και δικαιολογημένα έμεινε το 0-0.

2570247


(Πηγή: EUROKINISSI)

Την βρήκε όμως με το ξεκίνημα του β μέρους αμέσως από τα πόδια του Μπεργκ, και τον Ιμπάρμπο να τελειώνει σωστά την φάση ανοίγοντας το σκορ, που ουσιαστικά «κλείδωσε» και την πρόκρισή του στα play off της διοργάνωσης.

2570294


(Ο Ιμπάρμπο πανηγυρίζει το 0-1 - Πηγή: EUROKINISSI)

Θα μπορούσε μάλιστα να βάλει και 2ο γκολ, πρώτα στο 52 από φανταστική ενέργεια του Λουντ, που πέρασε 4 παίκτες κάθετα, αλλά τον σταμάτησε με γρήγορη έξοδο στο πλασέ του ο Σουηδός τερματοφύλακας, όπως και στο 58 με το σουτ του Μπεργκ από την γωνία την μικρής περιοχής.

2570326


(Πηγή: EUROKINISSI)

Στο 66 η ΑΙΚ κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά με εκτέλεση φάουλ του Ισιζάκι, την μπάλα να βρίκσει στο τείχος και στη συνέχεια να σταματά στο δοκάρι του Στιλ. Όμως στο 72 οι "πράσινοι" έδειξαν ότι έμαθαν από τον περυσινό αποκλεισμό τους και σε μια ακόμη αντεπίθεση, ο Γουακάσο βρήκε τον Μπεργκ και ο Σουηδός έδειξε την κλάση του με καταπληκτικό τελείωμα για το 0-2.

2570270


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός θα είναι στην αυριανή κλήρωση των play off της διοργάνωσης στους "ισχυρούς" (όπως και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ)

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (3-5-2): Στιλ / Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Μολέδο / Μέστο, Λεντέσμα (67 Νάνο), Ζέκα, Λουντ (83 Βιγιαφάνιες), Γουακάσο / Ιμπάρμπο (70 Λέτο), Μπεργκ.

2570351


(Πηγή: EUROKINISSI)

Όνειρο ήταν...

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε δυνατά το ματς, πάτησε περιοχή και δίκαια προηγήθηκε της Άλκμααρ στο 8ο λεπτό μετά από σέντρα του Ναδάλες και κεφαλιά του Κόντε πλάγια από την μικρή περιοχή στην κλειστή γωνία ξεσηκώνοντας όλους τους Γιαννιώτες στο Περιστέρι.

2570232


(Ο Κόντε πανηγυρίζει το 1-0 - Πηγή: EUROKINISSI)

Η ΑΖ ανέλαβε στην συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε μια καλή αντεπίθεση έπιασε ανοργάνωτη την άμυνα των Γιαννιωτών και ισοφάρισε με προβολή του Σόουζα σε κενή εστία.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε και απλά το 1-2 από τον Λούκασεν στο 36 επιβεβαίωσε ότι η ΑΖ χωρίς να είναι πολύ καλύτερη, είχε την εμπειρία και την ποιότητα να χτυπήσει στην κόντρα την άμυνα του ΠΑΣ και να πάρει την πρόκριση στα play off.

2570231


(Πηγή: EUROKINISSI)

Στο β μέρος ο ΠΑΣ απλά κυνήγησε την τιμητική ισοπαλία έχοντας ευκαιρίες, ενώ η ΑΖ ένα 3ο γκολ, που πάντως δεν ήρθε και το 1-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Η 11άδα του ΠΑΣ (3-5-2): Πασχαλάκης / Μπέριος, Τζημόπουλος (46 Σκόνδρας), Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (77 Δώνης), Ακόστα, Ναδάλες / Γιάκος (51 Μαμπουλού), Κόντε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ