ΣΠΟΡ

Europa League: ήττα 1-0 από την Σεντ Ετιέν και εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ

Europa League: ήττα 1-0 από την Σεντ Ετιέν και εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Αντίο στην Ευρώπη και για την ΑΕΚ, που έχασε στην ρεβάνς από την πιο "δεμένη" (και σε καμμία περίπτωση πολύ ανώτερη) Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ, με το πρώτο γκολ, που δέχθηκε εφέτος, στο 200ο ευρωπαϊκό της ματς. Ο Δικέφαλος άργησε να κάνει κάποιες βασικές κινήσεις στον μεταγραφικό του σχεδιασμό, που ίσως θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερα ετοιμοπόλεμα όπλα στον Τιμούρ Κετσπάγια, που το πάλεψε από τον πάγκο.  

Τον ενθουσιασμό του κόσμου και τα λάθη στην άμυνα φοβόταν ο Κετσπάγια την παραμονή του αγώνα με την Σεντ Ετιέν. Η ΑΕΚ έπαιξε εξαιρετικά στο πρώτο 20λπετο, βγαίνοντας σε γρήγορες αντεπιθέσεις και έχοντας ευκαιρία με το σουτ του Μπακασέτα στο 17 να περνά δίπλα από το δοκάρι.

2570330


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Όμως στην πίεση των στεφανουά έγινε το λάθος στην άμυνα στο 23 και ο Μπέριτς με κοντινή κεφαλιά από την μικρή περιοχή σε αδράνεια των κεντρικών αμυντικών και του Ανέστη, έγινε το 0-1 δυσκολεύοντας την υπόθεση για την πρόκριση.

2570323


(Πηγή: EUROKINISSI)

Ο Δικέφαλος έβγαλε αντίδραση πάντως και πίεσε για το γκολ με κορυφαία φάση στο 37 με την κεφαλιά του Μπαρμπόσα ελάχιστα άουτ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ανέστης κράτησε μέσα στο ματς την ομάδα του αποκρούοντας εντυπωσιακά φάουλ του Τανάν.

2570309


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Κετσπάγια πήρε το ρίσκο να αλλάξει τους ακραίους του με Πλατέλα και Αραβίδη και να ρισκάρει από το 66 με επιθετικό σχήμα και τον Αλμέιδα αντί του Σιμόες και μοναδικό "κόφτη" τον Λαμπρόπουλο (ο Γιόχανσον έμεινε τελικά εκτός αποστολής λόγω της γαστρεντερίτιδας, προφανώς λόγω έλλειψης δυνάμεων και ο προπονητής της ΑΕΚ επιστράτευσε στόπερ στην θέση του) στο κυνήγι ενός γκολ, που θα την ξανάβαζε στην υπόθεση πρόκριση.

2570397


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τα γεμίσματα πάντως δεν έφεραν αποτέλεσμα, αφού ο Ρουφιέ ήταν κυρίαρχος στο τέρμα του και ο Δικέφαλος επιχείρησε και μακρινά σουτ, με τον Πλατέλα στο 81 να καταγράφει την πρώτη καλή φάση της ομάδας του στο β μέρος. Άλλη μια κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι στο 90 ολοκλήρωσε την επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη, που χειροκροτήθηκε από τους 35 χιλιάδες οπαδούς της, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Χρειάζεται πάντως ακόμη δουλειά και ενίσχυση για να επανέλθει ανταγωνιστικό επίπεδο στην Ευρώπη (με δεδομένο ότι λόγω της απουσίας της, όλες οι κληρώσεις της τα επόμενα χρόνια θα έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας)

Η 11άδα της ΑΕΚ: Ανέστης/ Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ / Λαμπρόπουλος, Σιμόες(66 Αλμέιδα) / Μπαρμπόσα (61 Αραβίδης), Μάνταλος, Βάργκας (52 Πλατέλας) / Μπακασέτας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ