ΣΠΟΡ

Αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο στον Ολυμπιακό, σε αναμονή για τον προπονητή

Αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο στον Ολυμπιακό, σε αναμονή για τον προπονητή
EUROKINISSI / ICON / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Από το διοικητικό κομμάτι ξεκίνησαν οι σαρωτικές αλλαγές στον Ολυμπιακό, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει ότι επίκεινται αλλαγές και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μετά τον αποκλεισμό από την Χαποέλ Μπερ Σεβά και το Champions League, με αντικατάσταση του Βίκτορ και τον Μαρίνο Ουζουνίδη βασικό υποψήφιο για την θέση του προπονητή των ερυθρόλευκων.

Οι πρώτες αλλαγές έγιναν σε διοικητικό επίπεδο, με σημαντικότερη την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου, Γιάννη Βρέντζου, αλλά και την ανάληψη του πόστου του αθλητικού διευθυντή από τον Φρανσουά Μοντεστό. Επιπλέον θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20 εκατομμυρίων από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για να καλυφθούν οι οικονομικές απώλειες από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, από το Champions League.

2138128


(Ο πρώην διευθ. σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο μας για τα παρακάτω:

1. Το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα αυξηθεί κατά 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου και άμεσα από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η συγκεκριμένη αύξηση υλοποιείται προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την απώλεια εσόδων από το UEFA Champions League και η ομάδα να συνεχίσει δυνατή και να ενισχυθεί, για να κατακτήσει όλους τους στόχους της. Ο κ. Μαρινάκης, όπως και το 2010, που η ομάδα μας δεν συμμετείχε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την περσινή σεζόν που τελείωσε με ζημιά 8 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι και τώρα δεν αφήνει τον Ολυμπιακό να μπει σε οικονομικές περιπέτειες.

2. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιάννης Βρέντζος, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή και θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ. Περεταίρω αρμοδιότητες που αφορούν στη λειτουργία της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος θα αναλάβουν οι κ.κ. Κουντούρης, Παύλου, Γιαννίκος.

3. Λύνεται η συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο και επικεφαλής του τμήματος scouting Χουάνχο Λορένθο Μολπεσέρες.

4. Ο κ. Φρανσουά Μοντεστό αναλαμβάνει Αθλητικός Διευθυντής.

Το θέμα του προπονητή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Βίκτορ αποτελεί παρελθόν και βασικός υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής του Πανιωνίου φέρεται να έχει μιλήσει με ανθρώπους των ερυθρόλευκων για να καθήσει στον πάγκο τους, όμως ανακοινώσεις δεν υπάρχουν. Μάλιστα προπόνησε σήμερα κανονικά τους παίκτες του Πανιώνιου και δεν θέλησε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για το θέμα.

Οι ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις από το εξωτερικό, καθώς ζυγίζουν και τον αντίκτυπο της πρόσληψης του Έλληνα τεχνικού (υπάρχουν αντιδράσεις από μερίδα οπαδών, ενώ και στον Πανιώνιο οι οργανωμένοι έβγαλαν ανακοίνωση εναντίον του) και η τελική απόφαση πιθανότατα θα ληφθεί αύριο Σάβατο.

2522839


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Αλλαγές φαίνεται ότι θα υπάρξουν και στο ρόστερ, με αρκετούς πρωτοκλασάτους μάλιστα παίκτες να αποτελούν παρελθόν, όλα όμως εξαρτώνται από το νέο προπονητή. Ο Ολυμπιακός πρέπει την Δευτέρα να δηλώσει την λίστα στην UEFA για τα play off (μία αλλαγή μόνο θα μπορεί να κάνει μετά), ενώ την Κυριακή παίζει φιλικό στην Πόλη με την Μπεσίκτας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ