ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: Σφίγγει τα δόντια και πάει Βραζιλία η Νικόλ Κυριακοπούλου

Ρίο 2016: Σφίγγει τα δόντια και πάει Βραζιλία η Νικόλ Κυριακοπούλου
Με μια ανάρτησή της στο facebook η Νικόλ Κυριακοπούλου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα ταξιδέψει στο Ρίο, παρά τον τραυματισμό της (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ACTION IMAGES

Παρά τον σοβαρό τραυματισμό της λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η Νικόλ Κυριακοπούλου, δεν το βάζει κάτω και αποφάσισε να ταξιδέψει ως το Ρίο και να δώσει τη μάχη της στο άλμα επί κοντώ.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια τραυματίστηκε σοβαρά τον Ιούλιο, και όλα έδειχναν ότι πρωταθλήτρια θα έχανε το ραντεβού με την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Όμως εκείνη αποφάσισε να σφίξει τα δόντια και κάνοντας καθημερινά πολύωρες εντατικές θεραπείες για να αντιμετωπίσει το οστικό οίδημα σκαφοειδούς οστού άκρου ποδός, βρίσκεται πια σε κατάσταση που της επιτρέπει να αγωνιστεί.

Έτσι πήρε την απόφαση να ταξιδέψει ως το Ρίο, ώστε στις 16 Αυγούστου να είναι παρούσα για να λάβει μέρος στο αγώνισμά της, όπως έκανε γνωστό με μια ανάρτησή της στο facebook.

"Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια..ο Θεός γελάει...Περυσι όταν ξεκίναγα την προετοιμασία μου για το Ριο, ο στόχος ήταν "τίποτα λιγότερο από ένα μετάλλιο"! Η χρονιά όμως είχε συνεχώς προβλήματα.. ενώ πριν 25 μέρες περίπου τραυματίστηκα σοβαρά και αναγκάστηκα να διακόψω τους αγώνες και την προετοιμασία μου εντελώς. Ατέλειωτες ώρες θεραπειών σε καθημερινή βάση βελτίωσαν πολύ την κατάσταση του τραυματισμού μου, οχι όμως στον επιθυμητό βαθμό που προσδοκούσα. Έχω μείνει αρκετά πίσω στη ϕυσική μου κατάσταση και συνεχίζω ακόμα να πονάω... Θα ταξιδέψω στο Ριο... γιατί η διάκριση ενίοτε δεν είναι ο μοναδικός στόχος... γιατί είναι στιγμές που μεγαλύτερη αξία έχει να συνεχίζεις τη προσπάθειά σου... να πολεμάς με τις ϕαινομενικά ίσως "ανίκητες" δυσκολίες... να προχωράς ακόμα κ αν "δεν έχει νόημα"... γιατί η πιο απαίσια ϕράση είναι το "τα παρατάω"... και γιατί αν προδώσεις τα όνειρά σου... τότε δεν έχει μείνει πια τίποτα ηθικό όρθιο απέναντι στον εαυτό σου. Μια τέτοια στιγμή θα είναι για μένα η συμμετοχή μου στον προκριματικό στις 16 Αυγούστου. Όλα για όλα... όλα για τα "πιστεύω μου".

Όπως ήταν αναμενόμενο οι διαδικτυακοί της φίλοι μόλις διάβασαν την απόφασή της να ταξιδέψει στο Ρίο, της ευχήθηκαν καλή επιτυχία, ενώ τα ενθαρρυντικά σχόλια έπεσαν σαν βροχή κάτω από την ανάρτησή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ