ΣΠΟΡ

Νέος προπονητής του Ολυμπιακού ο Πορτογάλος Πάουλο Μπέντο

Νέος προπονητής του Ολυμπιακού ο Πορτογάλος Πάουλο Μπέντο
Από τον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας, σε αυτόν του Ολυμπιακού ο Πάουλο Μπέντο (όρθιος) ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JOSE COELHO

Ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας Πάουλο Μπέντο είναι τελικά ο προπονητής, που αντικαθιστά τον Βίκτορ στην πάγκο του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επήλθε πλήρης συμφωνία και αύριο λογικά θα ανακοινωθεί.

Οι ερυθρόλευκοι μετά την απόφαση τους την Παρασκευή να μην προχωρήσουν με την περίπτωση του Μαρίνου Ουζουνίδη (ο Πανιώνιος προχώρησε σήμερα σε καταγγελία της σύμβασης τους), ως αντικαταστάτη του Βίκτορ (που κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο των ερυθρόλευκων στο φιλικό με την Μπεσίκτας και σήμερα ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας) αναζήτησαν έναν ξένο τεχνικό με βιογραφικό. Ο Λεονάρντο που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήταν η πρώτη επιλογή, ζήτησε περιθώριο από τον Ολυμπιακό (περιμένοντας μάλλον την απόλυση Μαντσίνι από την Ίντερ για να αναλάβει πόστο στους νερατζούρι), κάτι που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την πλευρά των πρωταθλητών.

besiktasosfp


(Πηγή: Instagram / @olympiacosfc)

Έτσι στράφηκαν στην λύση του 47χρονου πρώην προπονητή της εθνικής Πορτογαλίας που ήρθε σήμερα στην Ελλάδα και συμφώνησε με τους ερυθρόλευκους. Μένει να διευθετηθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και αύριο λογικά θα ανακοινωθεί. Την Τετάρτη ο Μπέντο θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στο Ρέντη και ουσιαστικά θα αρχίσει την προετοιμασία της ομάδας για τις αναμετρήσεις με την Αρούκα ενώ πιθανότατα θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή του. Θα φέρει όλο το δικό του τιμ, με τέσσερις συνεργάτες. Οι δύο βοηθοί του Σέρχιο Κόστα και Ρικάρντο Πέρες, ο γυμναστής Πέδρο Περέιρα και ο αναλυτής Βίτορ Σιλβέστρε. Ο Μπέντο έχει καθίσει ακόμη στον πάγκο της Σπόρτινγκ κερδίζοντας 2 Κύπελλα πριν αναλάβει την εθνική Πορτογαλίας την οποία καθοδήγησε στο μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ κάθισε και για 2 μήνες στον πάγκο της Κρουζέιρο στην Βραζιλία.

14416559


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MIGUEL A. LOPES)

Ο Ολυμπιακός δήλωσε και το ρόστερ για τα ματς με την Αρούκα στο Europa League έχοντας δικαίωμα να κάνει μία μόνο αλλαγή με τους Μαζουακού (παρουσιάστηκε από την Γουέστ Χαμ) και Κασάμι (Νόττιγχαμ) εκτός σε σχέση με την προηγούμενη και εντός το νέο απόκτημα της ομάδας, Πορτογάλο μέσο Αντρέ Μάρτινς (που όμως είναι με την Ολυμπιακή ομάδα της Πορτογαλίας στο Ρίο και πιθανόν να μην προλάβει κανένα ματς).

*Στην αντίστοιχη λίστα του ο Παναθηναϊκός αντικατέστησε τον Βλαχοδήμο με τον νεοπαοκτηθέντα Ρινάλντι, ενώ ο ΠΑΟΚ άφησε και πάλι εκτός τον Κάτσε, ενώ πλέον συμμετέχει ο Βαρέλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ