ΣΠΟΡ

Final Four Euroleague: Επεισόδια από Τούρκους οπαδούς - Επιτέθηκαν σε φίλους του Παναθηναϊκού

Final Four Euroleague: Επεισόδια από Τούρκους οπαδούς - Επιτέθηκαν σε φίλους του Παναθηναϊκού
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ένταση προκλήθηκε περίπου δύο ώρες πριν από το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού του Final 4 της Euroleague στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, οπαδοί της Φενέρμπαχτσε εκδήλωσαν οργανωμένη επίθεση σε Έλληνες φιλάθλους του Παναθηναϊκού AKTOR κατά την προσέλευσή τους στην «Uber Arena».

Παράλληλα, οι Τούρκοι οπαδοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την απουσία της γερμανικής αστυνομίας, μια και προσπάθησαν να κάνουν «ντου» στο γήπεδο και να περάσουν στις εξέδρες του σταδίου χωρίς εισιτήριο.

Όπως έγινε και στο επεισόδιο με τον Εργκίν Αταμάν, κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού AKTOR στο Βερολίνο, η αντίδραση των τοπικών Αρχών ήταν καθυστερημένη, ενώ μόλις κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση, αποφάσισαν να κλείσουν όλες τις θύρες, προκειμένου να βγάλουν από την Uber Arena τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε που δεν είχαν εισιτήρια.

Η γερμανική αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για τις συμπλοκές που υπήρξαν ανάμεσα σε φιλάθλους, λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού της Euroleague στο Βερολίνο. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα το απόγευμα, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μπροστά από την “Uber Arena”, με αφορμή το διεθνές τουρνουά μπάσκετ. Υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ αντίπαλων οπαδών, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πυροτεχνήματα και μπουκάλια.

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην αρένα. Αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Αυτοί θα αποβληθούν και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις, ανεξάρτητα από το αν έχουν εισιτήρια ή όχι. Τα εκδοτήρια εισιτηρίων θα ανοίξουν ξανά μόνο όταν διασφαλιστεί ότι η πρόσβαση στην αίθουσα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς διακοπή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ