ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: συγκλονιστική πρόκριση στον τελικό η τετράκωπος ελαφρών στην κωπηλασία

Ρίο 2016: συγκλονιστική πρόκριση στον τελικό η τετράκωπος ελαφρών στην κωπηλασία
Το Ελληνικό πλήρωμα πανηγυρίζει μετά το τέλος του ημιτελικού Reuters / Gonzalo Fuentes

Μετά τις κοπέλλες στο διπλό σκιφ, η τετράκωπος άνευ πηδαλιουχού ελαφρών έκανε μεγάλη εμφάνιση και προκρίθηκε και αυτή στον τελικό κόντρα σε όλα τα προγνωστικά τερματίζοντας 3η στον β ημιτελικό.

Οι Μαγδανής, Ντούσκος, Πέτρου και Γιάνναρος ήταν από την αρχή της κούρσας στην 3η θέση, μπροστά από δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα και με καταπληκτική προσπάθεια όχι απλά διατηρήθηκαν εκεί αλλά πήραν καθαρά την 3η προνομιούχο θέση, που τους φέρνει στον μεγάλο τελικό της Πέμπτης (11/8) στις 16.44 (ω.Ελ).

Η επιτυχία των παιδιών αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς έμαθαν ότι θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόλις στις 27 Ιουλίου, μετά την τιμωρία της Ρωσίας και ταξίδεψαν στο Ρίο ουσιαστικά δίχως προετοιμασία. Έδειξαν όμως τρομερό ταλέντο και ψυχικά αποθέματα και η παρουσία τους στις 6 κορυφαίες ομάδες στον κόσμο συνιστά από μόνη της τεράστια επιτυχία.

tetrakoposanef


(Τα αποτελέσματα των ημιτελικών)

Στον τελικό θα είναι με τον 6ο χρόνο (συνολικά 7ο) μαζί με την Ιταλία, την Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία, από τον πρώτο ημιτελικό και την Ελβετία με την Δανία από την δική της κούρσα. Εκτός έμεινε ένα από τα φαβορί, η Μεγάλη Βρετανία, παρότι είχε καλύτερο χρόνο από το δικό μας πλήρωμα, αλλά ήταν στον πρώτο ημιτελικό.

Αποκλεισμοί για Ψάρρα-Μουστόπουλο

Η Ευαγγελία Ψάρρα «πλήρωσε» το κακό πλασάρισμα της στις κατατακτήριες της τοξοβολίας και έχασε εύκολα στον αγώνα της στους 64 από την Γιαπωνέζα Καβανάκα με 7-3 και είπε έτσι αντίο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην 5η και τελευταία εμφάνιση της.

2016 08 09T130731Z 1419380086 RIOEC8910GIHR RTRMADP 3 OLYMPICS RIO ARCHERY W IND


(Η Ευαγγελία Ψάρρα / Πηγή: Reuters / LEONHARD FOEGER)

Κακή εμφάνιση και για τον Ρομάν Μουστόπουλο στα -81 κιλά στο τζούντο, καθώς έχασε με ippon (πτώση) από τον Τούρσιος από το Ελ Σαλβαδόρ, παρότι ήταν πιο χαμηλά από εκίνον στην κατάταξη και αποχαιρέτησε επίσης τους αγώνες.

2016 08 09T134731Z 1759900541 RIOEC8912ARRZ RTRMADP 3 OLYMPICS RIO JUDO M HALFMIDDLE


("Πτώση" για τον Μουστόπουλο στο τατάμι - Πηγή: Reuters / TORU HANAI)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ