ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: δύο τελικοί για την Ελλάδα στην κωπηλασία στο σημερινό πρόγραμμα (11/8)

Ρίο 2016: δύο τελικοί για την Ελλάδα στην κωπηλασία στο σημερινό πρόγραμμα (11/8)
Βλέπουν μετάλλιο Ασουμανάκη-Νικολαϊδου στην κωπηλασία Reuters / Gonzalo Fuentes

Μεγάλη ημέρα για τα Ελληνικά κουπιά η σημερινή (11/8) με την διεξαγωγή δύο τελικών με συμμετοχή αθλητών μας καθώς και ενός κρίσιμου ημιτελικού, καιρού επιτρέποντος. Συνεχίζεται η ιστιοπλοΐα και η κολύμβηση.

Πρώτη στην "μάχη των κουπιών" η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών με την διεξαγωγή του ημιτελικού, που αναβλήθηκε εχθές λόγω των ισχυρών ανέμων. Στις 15.30 (ω.Ελ. και εφόσον δεν αλλάξει πάλι το πρόγραμμα) Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης, Χρήστου είναι στον α ημιτελικό με αντιπάλους την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιταλία και τη Νότιο Αφρική. Στόχος η πρόκριση στον τελικό και το μετάλλιο που χάθηκε στο Λονδίνο με την 4η θέση.

rowsemifinal

Στις 17.04 μεταφέρθηκε (σύμφωνα με το πρόγραμμα, καθώς αρχικά η ώρα ήταν 18.50) ο πρώτος μεγάλος τελικός της Ελλάδας στο διπλό σκιφ γυναικών. Η Ασουμανάκη-Νικολαϊδου με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο βλέπουν βάθρο στον τελικό απέναντι στην Λιθουανία, τις ΗΠΑ (τις δύο ομάδες, που κέρδισαν στο δικό τους ημιτελικό τα κορίτσια), την Πολωνία (με 6.50.63 έκανε τον καλύτερο χρόνο των ημιτελικών), την Μεγάλη Βρετανία και την Γαλλία, που προκρίθηκαν από τον β ημιτελικό.

finalrowwomen

Στις 17.44 (αρχική ώρα 19.10) η μεγάλη έκπληξη της Ελληνικής αποστολής, η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών, που πέρασε στον τελικό με τον 6ο χρόνο. Μαγδανής, Ντούσκος, Πέτρου και Γιάνναρος ήδη έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή τους και μόνο στον τελικό καθώς έμαθαν ότι θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόλις στις 27 Ιουλίου, μετά την τιμωρία της Ρωσίας και ταξίδεψαν στο Ρίο ουσιαστικά δίχως προετοιμασία.

rowfinalmenlw

Αντίπαλοι τους στον τελικό η Ιταλία, η Γαλλία και η Νέα Ζηλανδία, από τον πρώτο ημιτελικό και η Ελβετία με την Δανία από τον ημιτελικό της Ελλάδας.

Ούριος άνεμος για μετάλλια στην ιστιοπλοΐα

Από τις 19.05 συνεχίζονται οι κούρσες στην ιστιοπλοΐα με την επιστροφή και των RS:X με τον Κοκκαλανη στην 4η θέση και την Σκαρλάτου στην 15η θέση, στα FINN με τον Μιτάκη 4ο, στα 470 με τους Μάντη-Καγιαλή επίσης στην 4η θέση και στα Nacra 17 με το δίδυμο Μπεκατώρου-Πατενιώτη να θέλουν να συνεχίσουν από την 3η θέση της δεύτερης ιστιοδρομίας, ώστε να "σβήσουν" στην συνέχεια το κακό τους ξεκίνημα και να ανεβούς και αυτοί στην μάχη του μεταλλίου.

2016 08 08T171105Z 857360559 RIOEC881BQGJW RTRMADP 3 OLYMPICS RIO SAILING M RSX


(Ξανά στο νερό οι ιστιοσανίδες - Πηγή: Reuters / BRIAN SNYDER)

Οι "βολίδες" στην πισίνα

Ελληνική συμμετοχή στα 50άρια ελεύθερο το απόγευμα: στην 8η προκριματική σειρά (19.16) ο Οδυσσέας Μελαδίνης και στην 10η (19.20) ο Κριστιάν Γκολομέεφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ