ΣΠΟΡ

Στεφανίδη σε Μητσοτάκη: Παρακαλώ εγκρίνετε τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο - προπονητή μου

Στεφανίδη σε Μητσοτάκη: Παρακαλώ εγκρίνετε τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο - προπονητή μου

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη

EUROKINISSI

Εκφράζοντας ένα «παράπονο» και προσωπικό αίτημα, η Κατερίνα Στεφανίδη που έχει πετύχει αμέτρητες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, αφού ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω των social media, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εγκρίνει την αίτηση που έχει κατατεθεί για τιμητική ιθαγένεια στον Αμερικανό σύζυγο - προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ.

Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Στεφανίδη με ανάρτησή της στο «X» αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ευχές του μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου της Ρώμης, του ζήτησε να εγκρίνει την αίτηση για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή της.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Κύριε Πρωθυπουργέ αφού σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, θα σας παρακαλέσω να εγκρίνετε την αίτηση από το 2020 για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή μου, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία για τους ΟΑ. Νομίζω με τόσα μετάλλια το αξίζει».

Μάλιστα, η Ελληνίδα επικοντίστρια απάντησε και σε πολλά από τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή της, εξηγώντας για ποιον λόγο υπέβαλε το σχετικό αίτημα εκ μέρους του συζύγου της: «Ένας Αμερικανός επιτρέπεται να μείνει στην Ελλάδα μέχρι 90 μέρες και εμείς έχουμε ήδη φτάσει τις 60», ενώ μένουν άλλοι δύο μήνες, διευκρινίζει σε σχετικό ερώτημα, απαντά ότι δεν δικαιούται αυτομάτως ελληνικό διαβατήριο, αφού είναι παντρεμένοι, ενώ επίσης υπογραμμίζει ότι δεν μιλάει για working visa, αλλά για το να ζήσει ο σύζυγός της τέσσερις μήνες στην Ελλάδα.

Παρέμβαση Λιβάνιου εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεση ήταν η παρέμβαση του νέου υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου στο αίτημα της Ολυμπιονίκη. Η διαδικασία θα προχωρήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα και δεν αποκλείεται ακόμη και τη Δευτέρα (17/6) να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα για την τιμητική ιθαγένεια προκειμένου η Στεφανίδη να συνεχίσει απερίσπαστη την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ