ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: ώρα τελικού για τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, οι Ελληνικές συμμετοχές σήμερα (15/8)

Ρίο 2016: ώρα τελικού για τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, οι Ελληνικές συμμετοχές σήμερα (15/8)
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Τα πάντα κινούνται σήμερα στον ρυθμό του Λευτέρη Πετρούνια και την προσπάθεια του για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων. Ένας ακόμη τελικός στο πρόγραμμα, αυτός του Κώστα Φιλιππίδη στο επι κοντώ στον στίβο.

Από την πρώτη ημέρα (6/8) που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όλη η Ελλάδα περιμένει με αγωνία την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων με την προσδοκία να πανηγυρίσουμε όλοι, ανήμερα της Παναγίας, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, που θα είναι το 2ο για την χώρα μας μετά την Άννα Κορακάκη.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης, προετοιμάζεται μαζί με τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι (αφού το πρόγραμμα του είναι εξαιρετικό), ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση του τελικού, καθώς οι προσδοκίες μας μπορεί να τον λυγίσουν.

2570921


(Ο προκριματικός του Πετρούνια - Πηγή: EUROKINISSI / ASSOCIATED PRESS)

Ο ίδιος μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για να αποδείξει ότι είναι ο "άρχοντας των κρίκων" (όπως λέει και το τατουάζ του) και καλεί όλους τους Έλληνες με το χθεσινό μήνυμα του στο Facebook να του στείλουν την θετική του ενέργεια.

Στον τελικό μπαίνει με την 2η επίδοση, πίσω από τον μεγάλο αντίπαλο του, Κινέζο Λιου, ενώ θα απουσιάζει τελικά ο Ολλανδός Φαν Χέλντερ, που αποκλείστηκε από την χώρα του για πειθαρχικό παράπτωμα (ξενύχτι) και την θέση του πήρε ο Ουκρανός Παντιβίλοφ.

petrouniasqualif2


(Τα αποτελέσματα των προκριματικών)

Ο έτερος Κινέζος Γιου, ο Ρώσος Αμπλιάζιν και βέβαια ο Βραζιλιάνος Ζανέτι (με την πίεση του κόσμου και προς τους κριτές), Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, αναμένεται να είναι οι βασικοί αντίπαλοι του Λευτέρη.

2570919


(Πηγή: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)

Στον 2ο τελικό της ημέρας, ο Κώστας Φιλιππιδης θα κυνηγήσει την διάκριση στο επί κοντώ. Τέλος, την συμμετοχή στον τελικό των 470 θα κυνηγήσουν οι Μάντης-Καγιαλής στην ιστιοπλοΐα και οι κοπέλλες στην συγχρονισμένη (ήδη στην 10η θέση από το ελεύθερο πρόγραμμα).

2573579


(Πηγή: EUROKINISSI / FOTOARENA)

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
15:00 Αραούζου 10χλμ ανοικτής θάλασσας
ΣΤΙΒΟΣ
15:48 Μπελιμπασάκη 200 μ. (Γ) προκριματικά
ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
17:00 Πλατανιώτη – Παπάζογλου τεχνικό πρόγραμμα ντουέτο, προκριματικός
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
19:05 Μάντης – Καγιαλής "470", 8η-9η-10η ιστιοδρομία
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
20:00 Πετρούνιας κρίκοι ΤΕΛΙΚΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
02:30 Αναγνωστοπούλου (ατομική επίδοση 61.40) Δισκοβολία (Γ) προκριματικά Α΄γκρουπ (όριο 62.00 μ.)
02:35 Φιλιππίδης Επί κοντώ (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ
02.40 Δουβαλίδης 110 μ. εμπ. (Α) προκριματικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ