ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: Δικαιώθηκε από το CAS και θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Κλισίνα

Ρίο 2016: Δικαιώθηκε από το CAS και θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Κλισίνα
Τον ρωσικό στίβο στους ώμους της θα κουβαλά στους Ολυμπιακούς του Ρίο η Ντάρια Κλισίνα (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Dylan Martinez/File Photo

Όλη τη Ρωσία στις... πλάτες της θα κουβαλά η Ντάρια Κλισίνα, καθώς θα είναι η μόνη αθλήτρια του στίβου που θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Ρωσίδα άλτρια του μήκους και φαβορί για την κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου, τελικά θα λάβει κανονικά μέρος στους Αγώνες, έστω κι αν χρειάστηκε να περάσει από σαράντα κύματα, μετά τον αποκλεισμό της ρωσικής ομάδας στίβου από την κορυφαία διοργάνωση.

Η Ντάρια Κλισίνα, είχε προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), το οποίο και τη δικαίωσε, ανάβοντας το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της στους Αγώνες, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Τα μέρη ενημερώθηκαν ότι η αίτηση έγινε δεκτή και ότι η αθλήτρια μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», αναφέρει στην σύντομη ανακοίνωσή του το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο.

2016-08-13T180443Z 1630794579 S1AETVGAKXAA RTRMADP 3 OLYMPICS-RIO-RUSSIA-KLISHINA

Πηγή: REUTERS/Phil Noble/File Photo

2016-08-13T180446Z 1144607477 S1AETVGALAAA RTRMADP 3 OLYMPICS-RIO-RUSSIA-KLISHINA

Πηγή: REUTERS/Sergei Karpukhin/File Photo

Σημειώνεται πως η Ντάρια Κλισίνα ήταν αρχικά η μοναδική αθλήτρια του στίβου από τη Ρωσία για την οποία είχε ανάψει το πράσινο φως της IAAF για να πάρει μέρος στους Αγώνες από τη στιγμή που μένει εκτός Ρωσίας τα τελευταία τρία χρόνια (μόνιμη κάτοικος των ΗΠΑ).

Όμως λίγο αργότερα, και μάλιστα τρεις μέρες πριν αγωνιστεί, αποφασίστηκε να τεθεί εκτός αγώνων εξαιτίας του εντοπισμού του ονόματός της στην έκθεση ΜακΛαρεν, η οποία κάνει λόγο για ρώσικο ντόπινγκ με κρατική χρηματοδότηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ