ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: ένσταση κατέθεσε η Ελλάδα ζητώντας χρυσό και για τον Γιαννιώτη, οι πρώτες του δηλώσεις

Ρίο 2016: ένσταση κατέθεσε η Ελλάδα ζητώντας χρυσό και για τον Γιαννιώτη, οι πρώτες του δηλώσεις
Ο επίμαχος τερματισμός Reuters / Toby Melville

Η Ελληνική αποστολή κατέθεσε ένσταση για την απόφαση των κριτών στον τερματισμό του Γιαννιώτη και του Φέρτμαν και ζητά να δοθεί και στους δύο το χρυσό μετάλλιο, από την στιγμή, που έχουν τον ίδιο χρόνο.

Το σκεπτικό των ανθρώπων της Ελληνικής αποστολής έχει να κάνει και με το δεδικασμένο που υπήρξε στην κολύμβηση και στα 100 μέτρα πεταλούδα όπου δόθηκαν τρία ασημένια μετάλλια.

Δύσκολα πάντως θα έχει τύχη η ένσταση, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος: "Δεν έχουμε τύχη, δύσκολα θα κερδηθεί αυτή η ένσταση".

2016 08 16T150026Z 363779272 RIOEC8G15OOZP RTRMADP 3 OLYMPICS RIO MARATHONSWIMMING M


(Οι δύο πρωταγωνιστές του τελικού - Πηγή: Reuters / Toby Melville)

Μάλιστα και ο ίδιος ο Σπύρος Γιαννιώτης μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλο του: "Ο Ολλανδός κέρδισε δίκαια. Η δεύτερη θέση για μένα είναι σαν πρώτη. Νιώθω μέσα μου απίστευτη χαρά".

Οι δηλώσεις του Γιαννιώτη

«Στα τελευταία μέτρα είπα στον εαυτό μου: “100 μέτρα είναι, δώσε αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς”. Πίεσα πολύ. Έκλεισα τα μάτια και λέω όλα για όλα. Είναι η τελευταία σου ευκαιρία, αξιοποίησέ της και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς. Η αλήθεια είναι ότι είχα κλείσει τα μάτια από την κούραση και δεν είδα την αναπνοή του Ολλανδού. Πήγαμε στη μία χεριά. Δεν μου βγήκε η χεριά και βγήκε του Ολλανδού. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πραγματοποίησα αυτό που ήθελα, δίνοντας το 110%. Πέρασα δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά οι κόποι δικαιώθηκαν».

«Όπως κάθε αθλητής έτσι και εγώ το ίδιο έχω κουραστεί πάρα πολύ. Ήξερα πως ό,τι μπορούσα θα το κάνω. Ήμουν σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τον αυτό μου στο βάθρο. Ο πόνος ήταν τόσο έντονος που έκλεισα τα μάτια και πραγματικά όσοι είναι αθλητές το έχουν κάνει αυτό, το ξέρουν. Τα τελευταία μέτρα ήμουν στα κόκκινα. Προσπάθησα για το καλύτερο γιατί γι’ αυτό ήρθα».

2016 08 16T150008Z 763431898 RIOEC8G15O6ZJ RTRMADP 3 OLYMPICS RIO MARATHONSWIMMING M


(Πηγή: Reuters / TOBY MELVILLE)

«Δεν μπορούσε να ήταν καλύτερο φινάλε. Δεν με απασχολεί το χρυσό. Το ήθελα, αλλά κατάφερα να πετύχω το απωθημένο μου. Από το 2000 στο Σύδνεϋ το όνειρό μου ήταν αυτό. Το κατάφερα».

«Το είδα και εγώ στο βίντεο (τον τερματισμό). Δεν μου βγήκε η χεριά. Το κέρδισε δίκαια ο Ολλανδός. Η δεύτερη θέση είναι σαν πρώτη για μένα. Νιώθω απίστευτη χαρά και τα συναισθήματα είναι μοναδικά».

«Όταν κέρδισα το παγκόσμιο είπα ότι θα κυνηγήσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όταν προκρίθηκα και ήξερα ότι θα κολυμπούσα στην Κόπα Καμπάνα που είναι θάλασσα και είμαι καλύτερος, ήταν για μένα μεγαλύτερο το σπρώξιμο και η θέληση μεγαλύτερη. Όλα λειτούργησαν υπέρ μου και είχα πει μην φτάσω στα τελευταία 100 μέτρα με όλους. Κι όμως, κατάφερα να ξεφύγω και να τερματίσω. Έκανα ένα άνοιγμα λίγο πιο νωρίς. Αυτό που ήρθα να κάνω το έκανα».

2016 08 16T150118Z 2080381153 RIOEC8G15Q4ZX RTRMADP 3 OLYMPICS RIO MARATHONSWIMMING M


(Πηγή: Reuters / TOBY MELVILLE)

«Σίγουρα αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου (Νίκο Γέμελο). Τόσα χρόνια και τόση προσπάθεια σήμερα, ένα πολύ μεγάλο μερίδιο είναι του Νίκου. Στην οικογένειά μου και στη γυναίκα μου. Και σε όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μου. Όλοι με τον καλό τους λόγο μου έδωσαν απίστευτη ώθηση. Είναι δάκρυα χαράς και συγκίνησης. Σήμερα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου».

Δείτε και το βίντεο με τις συγκλονιστικές δηλώσεις του Γιαννιώτη στην κάμερα της ΕΡΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ