Στέφανος Ντούσκος μετά την πρόκριση: «Βήμα-βήμα θα φτάσουμε στο μετάλλιο»
Ο Στέφανος Ντούσκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣΜετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στα προημιτελικά του μονού σκιφ, ο Στέφανος Ντούσκος που τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του, δήλωσε ότι πηγαίνει βήμα-βήμα στον τελικό και ότι θα φτάσει στην απόκτηση ενός μεταλίου αρκεί να βελτιώσει ορισμένα πράγματα.
«Ξέρουμε ότι εγώ ο Νεοζηλανδός και κάποιοι άλλο είναι στην κορυφή. Κοντρατιστήκαμε στην πρώτη κούρσα, είναι νωρίς ακόμα. Ο στόχος επετεύχθη να περάσουμε στην προημιτελική φάση. Βήμα - βήμα θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να φτάσουμε μέχρι τη διεκδίκηση του μεταλλίου», δήλωσε ο έλληνας αθλητής στην ΕΡΤ.
Ο Στέφανος Ντούσκος πρόσθεσε: «Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο Νεοζηλανδός είναι ένα δυνατό παιδί, πάνω από δύο μέτρα. Προσπάθησα να κρατηθώ κοντά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στα 1.000 μέτρα. Ο στόχος είναι να περάσω κάθε βήμα. Στον τελικό αμά φτάσουμε είναι όλα ανοικτά».
Ερωτηθείς για το αν είχε άγχος καθώς αυτός «τράβηξε το κουπί» της ελληνικής αποστολής, αφού διαγωνίστηκε πρώτος είπε: «Ένα άγχος το είχα. Κάνεις προπόνηση καθημερινά για τα επόμενα τρία χρόνια για να είσαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ενώ το μυαλό σου να είναι εκεί μπορεί να μην ανταποκριθεί το σώμα σου».
Φυσικά δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν από χθες στο Παρίσι λέγοντας ότι δεν τον επηρεάζουν. «Είμαστε καλύτεροι από κάποιους που είναι στα δύο μέτρα, ξέρουμε να κάνουμε καλύτερη κουπιά. Το καλύτερο είναι να έχουμε κυματισμό και μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Ελπίζουμε στις επόμενες φάσεις να έχει καλύτερο κύμα», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Ντούσκος προκρίθηκε στα προημιτελικά
Στο Κίεβο ο Γερμανός ΥΠΕΞ για την 35η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας από την ΕΣΣΔ
10:59
Μεγάλη κινητοποίηση στη Νέδα: 10χρονος έπεσε σε χαράδρα - Διασώθηκε και μεταφέρθηκε στην Καλαμάτα
10:46
Αγωνία στα συντρίμμια του εμπορικού κέντρου που χτύπησαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία - Εννιά αγνοούμενοι
10:33
Αλλάζει το στρατιωτικό του δόγμα το Ιράν - Από αμυντικό γίνεται επιθετικό με προληπτικά πλήγματα
10:20