ΣΠΟΡ

Europa League: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στην μάχη της πρόκρισης

Europa League: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στην μάχη της πρόκρισης
ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / CHRISTIAN BRUN

Οι τρεις Ελληνικές ομάδες, που συνεχίζουν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, καλούνται να σώσουν την παρτίδα και να πάρουν τουλάχιστον την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League. Σήμερα δίνουν τους πρώτους αγώνες τους.

Με οδηγό το Άμστερνταμ

Χωρίς να έχει ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από τον Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ ρίχνεται πρώτος στην μάχη (19.00. OTE Sports 7), στην μακρινή Τιφλίδα, κόντρα στους πρωταθλητές Γεωργίας, την ομάδα της Ντινάμο. Ο Βλάνταν Ίβιτς ζήτησε ο αγωνιστικό πρόσωπο και τη νοοτροπία που είχε ο ΠΑΟΚ στα ματς με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League, ώστε να βάλει τις βάσεις για την ρεβάνς της Τούμπας.

2575165


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Τζιόλης, Βαρέλα και Πέλκας δεν είναι στην αποστολή και ο προπονητής του ΠΑΟΚ προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την 11άδα, που έπαιξε με τον Άγιαξ, με τον Ισπανό Κάνιας πάντως να θέτει υποψηφιότητα να πάρει την θέση του Χαρίση.

Με την δύναμη της έδρας

Με την σοβαρότητα και την προσοχή που έδειξε κόντρα στην ΑΙΚ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την σαφώς πιο επικίνδυνη Μπρόντμπι (21.00. OTE Sports 5), που έρχεται στην Αθήνα με επιθετικούς προσανατολισμούς και στόχο ένα γκολ.

2574987


(Η τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού - Πηγή: EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Αντρέα Στραματσιόνι συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον νεοαποκτηθέντα Ρινάλντι, ενώ είδε τον Μολέντο να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να είναι και πάλι ο ηγέτης της άμυνας των πρασίνων. Μια θέση παίζεται στο 3-5-2, αυτή του εσωτερικού μέσου ανάμεσα σε Γουακάσο και Λουντ.

Νέο ξεκίνημα στην Πορτογαλία

Το νέο ξεκίνημα με προπονητή τον Πάουλο Μπέντο αναζητά ο Ολυμπιακός στην Πορτογαλία στις 22.00 (Novasports 1) κόντρα στην άσημη, αλλά "σκληρή" Αρούκα, που ποντάρει στον ενθουσιασμό της και στην δύναμη της άμυνας της.

2575179


(Η "πρώτη" του Μπέντο - Πηγή: EUROKINISSI )

Πρόβλημα τελευταία στιγμής προέκυψε με τις ενοχλήσεις του Κώστα Φορτούνη στην ποδοκνημική και εφόσον δεν τα καταφέρει, λογικά την θέση του θα πάρει ο Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ από τα άκρα Πάρντο και Σεμπά θα πλαισιώνουν τον Ιντέγιε στην κορυφή της επίθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ