ΣΠΟΡ

Europa League: νίκη 3-0 του Παναθηναϊκού επί της Μπρόντμπι, "βλέπει" πλέον πρόκριση

Europa League: νίκη 3-0 του Παναθηναϊκού επί της Μπρόντμπι, "βλέπει" πλέον πρόκριση
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Σοβαρός, αποφασιστικός και ουσιαστικός ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε απόλυτα και τις δύο αποβολές της Μπρόντμπι και με μια καθαρή νίκη 3-0, πάει στην Δανία για να σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, όσο επικίνδυνη και επιθετική και αν είναι στην έδρα της η αντίπαλος του.

Η Μπρόντμπι μπήκε πολύ διαβασμένη στο ματς και με πρεσάρισμα στο μισό του γηπέδου του Παναθηναϊκού δεν τον άφησε να κυκλοφορήσει μπάλα, ενώ είχαν και δοκάρι από προσπάθεια του Μέστο να διώξει σε φάουλ στο 5.

Η ζέστη όμως σιγά σιγά κατέβαλε τους Δανούς, που άρχισαν να οπισθοχωρούν και στο 33 έγινε η καθοριστική φάση με την ανατροπή του Μέστο από τον Κρόνε και την σωστή αποβολή του με 2η κίτρινη κάρτα.

2575708


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν και έφτασαν στο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με καταπληκτική μεταβίβαση του Γουακάσο και τον Μπεργκ στην πλάτη της άμυνας να τελειώνει ιδανικά.

Στο 50 η Μπρόντμπι έμεινε με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκε και ο τερματοφύλακας Ρούνοφ, που ανέτρεψε τον Ιμπάρμπο μπροστά στην εστία (απόφαση, που αμφισβήτησαν οι Δανοί) και ο Λεντέσμα διαμόρφωσε το 2-0 από το πέναλτυ.

2575749


(Πανηγυρίζει ο Λεντέσμα το 2-0 / Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Μέχρι το φινάλε ο Παναθηναϊκός κυνήγησε να «κλειδώσει» την πρόκριση και με άλλα γκολ, είχε δοκάρι στο 76 με τον Λεντέσμα, ευκαιρίες, αλλά σημείωσε τελικά ένα ακόμη με τον Μπέργκ από κάθετη του Αργεντινού μέσου στο 82, αλλά το 3-0 δύσκολα μπορεί να ανατραπεί στην Δανία την ερχόμενη Πέμπτη στις 20.00.

Η 11άδα του Παναθηναϊκού (3-4-2-1): Στιλ / Κουτρουμπής (Λέτο), Μολέντο, Ιβανόφ / Μέστο, Λεντέσμα, Ζέκα, Χουλτ / Γουακάσο (73 Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο / Μπεργκ (85 Ρινάλντι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ